Полезни съвети за здравословна диета при отслабване

1
Добави коментар

Когато говорим за здравословна диета, често в съзнанието ни изникват закостенелите и меко казано философски възгледи на модните корифеи, според които красивата жена е кльощава като телена закачалка. В действителност това е абсолютно погрешен подход и самото отслабване е начинът да бъдем здрави, силни и енергични.

Затлъстяване или здравословна диета – Решавате Вие

Заветната цел може лесно да се постигне чрез здравословна диета за отслабване, в която просто изключваме вредните храни. За постигане на добри резултати на първо място е задължително да променим начина си на мислене и щом направим това, не след дълго ще забележим първите положителни ефекти.

Главната причина за лошото здраве е погрешният избор на храна, който лесно може да бъде сменен със здравословна диета. При отслабване нашите най – големи приятели са плодовете, зеленчуците и протеинът, които коренно променят живота на всички нас.

Отслабване и Преяждане

Един от големите врагове на диетите за отслабване е зверското преяждане. Опитайте да се научите да спирате храненето в момента, в който се почувствате сити. Голяма част от хората със затлъстяване просто не могат да контролират апетита си и се тъпчат, докато им прилошее. Не е толкова важно колко пъти на ден ще ядете – 3, 6 или 8, по – важно е да усетите момента на засищане и да прекратите. Също така внимавайте какво поглъщате – забравете мазните и сладки изделия, като ги замените с чисто месо, продове и зеленчуци.

Не пропускайте хранене

Преди години, старата треньорска школа горещо препоръчваше тотален глад при отслабване. Според съвременните разбирания, тази методика е твърде далече от представите за здравословна диета и бъдете сигурни, че липсата на храна няма да помогне на каузата Ви.

Изберете добрите въглехидрати

При отслабване, източниците на въглехидрати също са от голямо значение. Всеки трябва да проумее, че въглехидратните храни с по – голямо съдържание на фибри са по – добрият избор. Ако направим сравнение между рафинирания бял ориз и натуралният кафяв ориз ще разберем, че в белия има в пъти по – малко витамин Е, тиамин, ниацин, риофлавин, В6, желязо и магнезий.

Не изхвърляйте мазнините

Здравословна диета определено не значи диета без мазнини. Тези вещества са необходими за правилното функциониране на човешкото тяло, участват в изграждането на клетъчните мембрани, в мозъчните и белодробни процеси. От всичко казано категорично правим извода, че липсата ще ни докара само проблеми.

Преди всичко обаче трябва да приемаме повече от полезните Омега-3 мастни киселини. Идеални източници са океанските риби като сьомга, скумрия, аншоа, херинга, сардини, риба тон и др.

Сладкото – Големият враг на стройното тяло

Имайте предвид, че захарта е сред основните причинители на затлъстяване. Почти всички десертни продукти са бъкани със захар или други подсладители, а прекаляването бавно и сигурно трови Вашето тяло. Правейки качествено отслабване, напълно забравете или тотално ограничете приема на подобни храни, защото само това ще предизвика намаляване на теглото с до половин килограм на седмица.

загрузка…