Защо полимерни керемиди „ВЕДЕРНИК“?

1
Добави коментар
Colibri13
Colibri13

Полимерни керемиди „ВЕДЕРНИК“ – е търговската марка на новия продукт на фирма ТРАНСКОМ’С в областта на покривните решения. Фирма ТРАНСКОМ’С е основана през 1990-та година и от тогава до сега – повече от 20 години – се е наложила на пазара като производител с дългогодишни традиции в машиностроенето и полимерните изделия.
По форма, размер и цвят полимерните керемиди с марката ВЕДЕРНИК са неотличими от класическите керамични керемиди, но за разлика от тях притежават ИЗКЛЮЧИТЕЛНА здравина и нечупливост, които съчетани с тяхната лекота правят транспорта им лек и ефективен (без загуби), а лесният монтаж може да бъде извършен с удоволствие и стил от всеки майстор.
Керемидите „ВЕДЕРНИК“ се произвеждат в гр. Белоградчик на базата на модерни технологии и висококачествени материали.
Дългият срок на експлоатация и разумната цена правят полимерните керемиди все по-предпочитано покривно решение, като пазарът им по света се разраства експоненциално със всяка изминала година.
Най-характерните свойства на полимерни керемиди „ВЕДЕРНИК“ са:
 
 

 
 

Устойчивост на слънце и UV-лъчи: Първият и най-чест въпрос, който изниква при споменаването на фразата „Полимерни керемиди“ е:
„Как така керемидите са изработени от пластмаса, а не изгарят от слънцето?“
Причината е в това, че материалът, от който се изработват полимерните керемиди „ВЕДЕРНИК“ е композит със състав: 70% мраморно брашно и мозайка, 30% полиетилен и 1% UV стабилизиран пигмент.
Високото съдържание на СаСО3 ( >97% ) в мрамора стабилизира полиетилена и не позволява на UV-лъчите да достигат към вътрешността на керемидата. Благодарение на хомогенният състав и равномерната дисперсия на UV-стабилизираната боя в целия обем на керемидата, цветът на Вашия покрив остава непроменен в продължение на времето.

 

Безконкурентна мразоустойчивост: Може би най-важният въпрос, който трябва да си зададете при избор на материал за Вашия покрив е:
„Колко години ще издържи покрива, без да е необходим какъвто и да е ремонт?“
Основна причина за пропукването на цименто-пясъчните и класическите керамични керемиди е тяхната хигроскопичност. Попиването на дори минимално количество вода е фатално в студените зимни дни, тъй като при замръзването си водата увеличава своят обем във вътрешността на керемидата, образувайки първоначално микропукнатини, които с течение на времето се разрастват и унищожават керемидата.
Благодарение на достигащата до 100 пъти по-ниска хигроскопичност от тази на керамична керемида, полимерните керемиди „ВЕДЕРНИК“ издържат на повече от 200 цикъла на замръзване (при ~80 цикъла за конвенционалните покривни решения).

Устойчивост на градушка: За да се намали хигроскопичността на керамичните керемиди и да се подобри техният външен вид, те често се глазират (гледжосват) със стъклоподобно покритие. Често при по-евтините гледжосани керемиди повърхностният гланциран слой не издържа на градушка и покритието се нарушава, позволявайки на водата да проникне във вътрешността на керемидата водейки до преждевременно разрушаване. Същият проблем седи пред металните керемиди, при които нарушаването на покритието води до корозия (ръжда) в засегнатите участъци.
Благодарение на пластичността си, освен че остават невредими при градушка, полимерните керемиди ВЕДЕРНИК, елиминират съпътстващият я „барабанен“ шум.
 

 

Устойчивост на дъжд и агресивна среда: Химическата неактивност на полиетилена спрямо агресивните условия, често предлагани от околната среда, правят керемидите с марка „ВЕДЕРНИК“ отличен избор за крайморски райони и райони с повишено замърсяване. Хидрофобната повърхност на керемидите води до „самоотмиване“ на навяти прахове и наноси при всеки следващ дъжд. По този начин Вашият покрив изглежда „като нов“ дори и след дълги години.

 

Устойчивост на вятър: Теглото на керемидите „ВЕДЕРНИК“ (23кг/кв.м.) е наполовина на това на стандартните керамични керемиди (~45кг/кв.м.), по тази причина те са изключително подходящи за ремонт на стари покривни конструкции, разтоварвайки ги и позволявайки да се запазят старите греди и скара. При ново строителство намаленото тегло позволява проектиране на олекотена носеща конструкция, което неминуемо води до намаляване на цената на покрива.
За да се гарантира, че керемидите са здраво закрепени за покрива, са предвидени отвори, през които керемидите се коват с пирони за скарата, елиминирайки всякакъв риск от подместване при най-силни ветрове.

 

Устойчивост на гръмотевични бури: Материалът, от който са изработени керемидите „ВЕДЕРНИК“ е изключително добър диелектрик, поради това не е необходимо взимането на специални мерки за тяхното обезопасяване при гръмотевични бури.
Тъй като материалът е „радио прозрачен“ той не възпрепятства сигналите на Вашия мобилен телефон и/или безжичен интернет.

 

Цена: Цената на полимерни керемиди „ВЕДЕРНИК“ е съпоставима с тази на среден клас керамични или цименто-пясъчни керемиди. Въпреки това, крайната цена на Вашия покрив се редуцира значително поради следните причини:

Два пъти по-малкото тегло на полимерните керемиди в сравнение с това на керамичните обуславя два пъти по-малки разходи за транспорт и икономии при проектиране на нови покриви;
Нечупливостта на керемиди „Ведерник“ гарантира, че ще получите 100% от заявеното количество – при керамични и циментови керемиди „фирата“ (начупването на долните редове на палетата) при транспорт може да достигне до 20%;
Лекият монтаж намалява строителните разходи;
Директната поръчка от нашия сайт на цени „от производител“ елиминира търговските надценки.