Бъди грамотен и във Фейсбук и Туитър

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Бъди грамотен и във Фейсбук и Туитър

10 Юли 2013 | 08:28

София /КРОСС/ Кампания в подкрепа на правилното използване на българския език и неговото съхраняване събира привърженици в интернет чрез социалните мрежи. Фейсбук страницата „Езикови справки“ и Туитър профилът @ezikovispravki са каналите, чрез които инициативата достига до потребителите.

През юли в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!”се включва и Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин” при Българската академия на науките (БАН). Според директора на института Светла Коева, е необходима дългосрочна грижа за езика, насочена както към традиционните сфери на образование и медиите, така и към новите възможности за общуване в интернет, която да изгражда престижа на правилната употреба на писмения и говоримия български език.

„Кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!” е създадена в подкрепа на овладяването на съвременния български правопис и насърчаването на правописната грамотност и се реализира от Публисис МАРК Груп с подкрепата на Института за български език. Целта е да се провокира диалог по темата и да мотивира активните потребители на социалните мрежи да вземат участие в предизвикателството, като публикуват изображение на грешка, която са забелязали в интернет или в печатен материал. Предвидени са и поощрителни награди – Официалният правописен речник на българския език и специално изработени за кампанията стикери, с които ще се маркират груби грешки в публичната среда.

 

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.