5 години Apple App Store

2
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Днес Apple Inc. чества петата годишнина на своя онлайн магазин за приложения и игри за iPhone и iPAD! По този случай, както ви уведомихме в понеделник, доста премиум приложения и игри са в промоция и може да бъдат изтеглени напълно безплатно.

App Store е създаден на 10 юли 2008 година, с 500(!) приложения и игри! Само за първата събота и неделя от старта броят изтегляния е достигнал 10 милиона(!!), а през май 2013 Apple обяви колосалната цифра от 50 милиарда(!!!) сваляния.

Този подарък от страна на Apple към феновете на марката е достоен за уважение, защото приложения като Traktor DJ (за iPhone  & iPAD) в нормални дни струват $20 и доста хора не биха ги купили поради по високата цена. Да, може самото приложение да заслужава цената си, но фактът, че Apple подарява висококачествени програми и игри, говори за уважение от тяхна страна към всички верни потребители.

 

На интернет сайта си Apple има препратка към пълния списък с безплатни приложения и игри в App Store и ето някои от тях (обновена 11-ти юли): Infinity Blade II,  Superbrothers: Sword and Sworcery EP, Where’s My Water?, Badland, Tiny Wings (за iPhone & iPAD) Over, How to Cook Everything, Barefoot World Atlas, Day One (Journal / Diary), Mirror’s Edge™, Dead Space™, Juggle!, Flight Control, The Sims™ Medieval, Peggle, ZENFORMS: Protectors, Survivor Z, Mini Motor Racing, Chopper, Angry Birds Star Wars.

Главният изпълнителен директор на Touch Press (създатели на красивия интерактивен атлас Barefoot World Atlas) Макс Уитби обяви, че именно заради 5-ата годишнина на App Store тяхното приложение е напълно безплатно. То ще остане такова в продължение на седмица.

От Apple все още не са обявили колко дни ще бъде активна промоцията, но явно това зависи и от решенията на разработчиците. Стана известно и че Apple няма да компенсира „загубите“ на компаниите, но това не е най-важното. По важно е, че печеливши сме всички ние, потребителите!

 

Честит празник на всички и не пропускайте да се възползвате от настоящата вълна от безплатни премиум приложения и игри!