Ще окошарят ли Цветанов за катерушка и детска пързалка?

1
Добави коментар

/Поглед.инфо/ Вече съм обвиняем. Това каза на излизане от сградата на столичното следствие бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Обвиненията срещу него са във връзка с разследването по случая с препятстването на използването на СРС по разследването срещу бившия директор на Териториалната дирекция на БОП във Велико Търново Орлин Тодоров. Обвиненията срещу Цветанов са, защото не е разрешил СРС-та по разследване на кражба на катерушка и пързалка от великотърновско село, разясни пред журналисти защитникът на ексшефа на МВР Менко Менков.По закон обаче Цветанов няма право да отказва СРС-та. Именно и заради това е повдигнатото срещу него обвинение.

Дълго чаканото обвинение се оказа доста екзотично, защото става въпрос за искане за прилагане на специални разузнавателни средства за открадната една катерушка и една пързалка от село Първомайци, горнооряховско, каза адвокатът. Трябвало е да се прилагат специални разузнавателни средства за кражба на катерушка и пързалка, обясни Менков. Наложената мярка за неотклонение на зам.-председателя на ГЕРБ е „подписка“. Няма забрана той да напуска страната.

Източник: Кросс

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели