Няколко трика за по-хубава профилна снимка

1
Добави коментар

Една снимка може да каже хиляди думи, но когато става въпрос за снимки за сайт като Фейсбук например, всички сме леко притеснени по отношение на излагането на личността ни пред другите ( включително и бивши).

Профилната снимка има за цел да привлече максимален брой разглеждания на страницата ни  и бързи отговори от тези, на които сме писали. Въобще не е учудващ фактът, че има голям брой хора, които биха предпочсссссели да  отрежат малкия си пръст, вместо да отидат на среща, без първо да са видели снимка.

Попитахме някои от най- известните фотографи в Света как да изглеждаме наистина секси на профилните си снимки в сайтовете. Ето какво научихме:
Облекло и грим

Усмихвай се! Твоята профилна снимка трябва да вземе най-доброто от ежедневната ти визия. Не е необходимо да си с тонове грим, ако обикновено не слагаш толкова.

Малко пудра обаче е необходима , за да избегнеш лъщенето на кожата на лицето, ако има светкавица. Можеш да използваш прозрачна пудра върху останалия грим. Там, където кожата е по-опъната, е възможно отражението на светлината да е по-силно, така че постави повече пудра върху челото, носа и брадичката.

Дрехите наистина правят жената, но ако си облечена с нещо, което носи открито сексуално послание, можеш да създадеш грешно първо впечатление. Тоест, постарай се да не си облечена с нещо, сякаш са те извадили от мъжко списание.

Вместо това се спри на удобни, комфортни и достатъчно подходящи за флирт дрехи.
 

Езикът на тялото

Добре е да решиш коя част от тялото ти да бъде акцент.

** Ако имаш спортна и секси фигура, можеш да избереш снимка в цял ръст.

Ако обаче си пухкава и имаш излишни килограми, нормално е да предпочетеш фокусът да пада върху лицето ти. Всяка жена има своите трикове, но можем да ти дадем няколко съвета какво да направиш за по-хубава снимка.

Ако си миньонче например, можеш да се снимаш от по-нисък ъгъл, за да изглеждаш малко по-висока. Помоли този, който те снима да седне на нисък стол , а ти остани права.
** Ако  се чувстваш по-едра в ханша или в раменете, можеш да поставиш краката си на буквата  „L”.

Това означава единият ти крак да е срещу камерата, а другият е обърнат на 45 градуса. Обърни тялото си срещу камерата, като леко повдигнеш токчето си на предния крак. (Виктория Бекъм често се снима по този начин.)

** Дълги крака!

Краката ти ще изглеждат по-слаби на снимката ако ги държиш леко отдалечени един от друг, а торсът ще си остане със  същия ефект.

** Усмивка!

А на въпроса дали да си усмихната или нацупена, фотографите препоръчват топлата усмивка,  защото е подканваща (стига да не е изкуствена). Винаги можеш да познаеш изкуствената усмивка в нечии очи. Ако си наистина щастлива и усмихната, очите ти са леко присвити. Трябва да има съответствие между устните и очите.
Ако искаш да имаш секси и привличащ поглед, е най-добре да оставиш устните спокойни, леко отворени и не стискай зъбите.

Къде да се снимаш?

Фонът на снимката изпраща подсъзнателно съобщение за твоята личност и начин на живот, независимо дали го осъзнаваш или не. Така , че бъди внимателна къде избираш да се снимаш.
Когато снимат портрети например, фотографите поставят модела си на фон, който разкрива нещо за личността му. Например, ако е художник, снимката се прави в хаотично ателие с разхвърляни бои, за да се акцентира върху тази артистична част от същността на човека. **светлината!

Също така бъди сигурна, че не прекаляваш със светлината. Постарай се да избягваш да се снимаш на суперсилна дневна светлина или пък под ярко луминисцентно осветление. Нали не искаш всичките ти пори да се виждат изцяло?

 

Категория „Самоснимка“

Досадно е да молиш някого непрекъснато да те снима. По тази причина често прибягваме до автоснимане, което залага някои капани.

** Не се снимай от прекалено близко разстояние.

Лицето ти ще изглежда несъразмерно. Достатъчно знаеш за изкуствено надутите устни, тип „патешка физиономия“. Излишно е да коментираме нелепия ефект на този тип снимане.

Бъди внимателна и с фотографиите в огледалото. Понякога се виждат доста интересни неща или такива, които си пропуснала да скриеш.

Етикети: снимки, фейсбук, фон дьо тен, фотошоп