„Дисни“ подготвя игрален филм по „Книга за джунглата” – РАЗВЛЕЧЕНИЕ – Новини – Телевизия Европа

2
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Компанията „Дисни“ планира да създаде игрален филм по известната „Книга за джунглата“ – легендарната колекция от истории на Ръдиард Киплинг, вдъхновила класическата анимация със същото заглавие. Кинокритици вече прогнозират, че версията на „Дисни“ ще се придържа основно към сценария и отново ще бъде фокусирана върху Маугли, който бива отгледан от вълци в индийската джунгла.

Сред приятелите му са мечката Балу и пантерата Багира, докато злият тигър Шир Хан е негов враг. Историята на Маугли е една от редица изпълнени с морални поуки приказки в тома на Киплинг, но „Дисни“ ще включи и няколко други глави, като историята на героичния мангуст Рики-Тики-Тави, както и приказката за водача на слонове Тумай.

В проекта на „Дисни“ сценарият ще е дело на Джъстин Маркс. Той е автор на ранния вариант на планирания от „Дисни“ нов филм „Двадесет хиляди левги под водата“, който скоро трябва да се появи по кината. Театрална продукция на „Книга за джунглата“ бе представена също малко по-рано този месец в Чикаго.