Камион помля 4 коли край Кресна

1
Добави коментар
mignews
mignews

62-годишен американски гражданин загина след тежката катастрофа, станала на главен път Е-79, на входа на Кресненското дефиле. Общо пострадалите са 9 души.Сигналът за инцидента е постъпил от тел. 112 в Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград в 15.43 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Към мястото на инцидента са били изпратени три екипа на Спешна помощ, които са транспортирали до МБАЛ -Благоевград осем от пострадалите. Останалите двама са транспортирани до лечебното заведение с частен транспорт.

Един от пострадалите е приет в реанимацията на болницата в изключително тежко състояние, с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите, мъжът е починал в лечебното заведение. Впоследствие е установено, че мъжът е чуждестранен гражданин – американец. Трима от пострадалите също са чужденци. С тежка политравма е и една жена.

Състоянието на останалите осем души все още се изяснява. В момента се установява самоличността на пострадалите. Данните са към 17.30 часа, уточняват от министерството.   По неизвестни все още причини ТИР „Скания“ навлиза в насрещното платно, удряйки последователно няколко автомобила – „Опел Кадет“, след това джип „Мерцедес“, „Фолксваген Пасат” и „Рено Канго”. Камионът е пътувал в посока Гърция.

Главен път Е-79 бе блокиран, а опашката от чакащи коли е над 2 километра. В 17 часа е започнало поетапно пропускане на автомобилите, съобщиха от МВР.