Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Хлорогенна киселина-ACG

27
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Отслабване със зелено кафе

Основния виновник за така нашумелия в последните месеци ефект на отслабване от зелено кафе е Chlorogenic acid със 100% растителен произход.Освен в зеленото кафе 99% хлорогенна киселина има и в слънчогледовите венчелистчета,които на българския пазар се предлагат в продукта-ямиагра.Получава се още от листата и плодовете на двусемеделните растения.Кое прави Хлорогенна киселина уникална. Само една хапка дневно кара организма по естествен път да подобри метаболизма, доставяйки му здраве, красота, самочувствие!

 

Защо зеленото кафе предизвиква такава сензация сред диетолозите?

Ефективно ли е зелено кафе за отслабване?

 

Тъй като се оказва, че зеленото кафе съдържа голямо количество хлорогенова киселина (ACG). Това съединение е важен елемент при метаболизма, а освен това се оказва силен антиоксидант. Също така зеленото кафе притежава силни бактерицидни свойства.Но не само хлорогеновата киселина е толкова важна. Азиатски учени открили, че много по-важно е действието на хлорогеновата киселина в комбинация с кофеина. Точно свързването на тази киселина с кофеина има много интересен ефект – намалява в голяма степен усвояването на захарта, приемана чрез храната и така намаля възможността да се натрупа захарта в организма под формата на мазнини. Благодарение на систематичния прием на това кафе количеството мастна тъкан в организма може да се намали с около 15-30%. Тази не малка процентна разлика идва от различните изследвания, които от своя страна показват различна степен на изгаряне на мазнините.

 

 

Това са просто кафени зърна от който и да било вид кафе, които не са били подложени на термична обработка и не са преминали процес на ферментация. Заради това обаче вкусът и ароматът на зеленото кафе нямат нищо общо с прекрасното ухание на печеното кафе. Зеленото кафе е кисело, а когато се запари ароматът му е слаб. Ето затова тази напитка не се пие от любителите на кафето, а главно от тези, които искат да отслабнат.Поради киселия си и не до там приятен вкус ,предпочитан вариант е екстракт от зелено кафе ,чиято главна действаща съставка е Хлорогенна киселина-ACG

Екстракта от зелено кафе действа на клетъчно ниво, успявайки да улови глюкоза -6 фосфата, съдържащ се в ядрото на клетките,променя го ,като превръща гликозина в глюкоза, която се усвоява по лесно от организма от тялото.

 

 

Как действа Хлорогенна киселина ?

 

Хлорогенна киселина е катализатор в биогенезата на клетките,тя играе неразделна роля в биогенезата на ензими,липопротеини,протеини,мастни киселини.Това спомага за възпроизвеждането на производните им.Едни от най-важните производни за човешкия организъм са витамините и хормоните – тестостерон, прогестерон и естроген. Хлорогенна киселина като цяло подсигурява 100 % метаболизма.

 

Chlorogenic acid за младост, здраве и красота, извираща отвътре !

 

Хлорогенна киселина, подпомага отделянето на половия хормон естроген по биологичен начин,който е особенно необходим за доброто здраве и красота с напредването на възрастта на жените.Така Chlorogenic acid запазва еластичността на кожата и блясъка на косата.

 

Хиалороновата киселина, отделена при биогенезата спомага за хидратирането на кожата, като доставя необходимата и влага.Екстракт от зелено кафе, подобрявайки клетъчния метаболизъм, води до освобождаването на антиоксидантни вещества. Те се свързват със свободните радикали, (които отделят отровни оксиди и са главни причинители за стареенето) като спират вредното им влияние върху организма. При продължителна употреба телесните мазнини се топят и теглото се редуцира без загуба на мускулна маса! Green Coffee Bean Extract подпомага отделянето на половите хормони тестостерон и естроген по естествен път чрез биогенеза. Тези хормони са от основно значение за сексуалната активност и влечение. Либидото играе ключова роля за доброто  състояние на физиката и психиката на всеки човек.

 

Кои растения съдържат Хлорогенна киселина-ACG

 

 Хлорогенната киселина ( Chlorogenic Acid ) е естер на кафената киселина и хининовата киселина и е основно фенолно съединение в кафето. Получава се от листата и плодовете на двусемеделните растения.В традиционната китайска медицина, основен източник е цветето Лоницера (Jin Yin Hua); екстрактите се стандартизират според съдържанието на хлорогенна киселина, като най-често срещаната стойност е 25%. Кората на Еукомията и плодовете на Гарденията са също сериозни източници на хлорогенна киселина, от които се приготвят стандартизирани до 20% екстракти. Тези екстракти осигуряват доза от около 1 грам хлорогенна киселина от всеки 4-5 грама екстракт, което представлява значително количество. Други китайски билки известни със съдържанието си на хлорогенна киселина съдържание са хризантемата, плодовете на глога, листата от артемизия, листата от епимедиум. В билкова медицина на Запад, листа от артишок са популярни със съдържанието си на Chlorogenic acid; екстрактите обикновено се стандартизират до 16% от това съединение. Други лечебни билки, съдържащи хлорогенна киселина включват корените от репей и глухарче, както и корена на ехинацеята.

Прочети още :