Три от най-мистериозните места на света

2
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

За странното място от снимката горе вече сме ви разказвали. Можете да си припомните него и още много загадъчни дестинации в статията ни „Най-извънземните места на Земята“.  

Днес насочваме вниманието ви към още три любопитни за туристите места по света. Места, криещи своите загадки в продължение на вече толкова много години. Почти като Бермудския триъгълник, от който ни побиват тръпки заради навика му да поглъща кораби, самолети и цели екипажи заедно с тях.

„Mystery Spot“ в Калифорния

Става въпрос за туристическа атракция близо до Санта Крус, известна с това, че отказва да се съобразява със законите на гравитацията. Участъкът не е голям, обхваща малка къщурка, заедно със земята около нея. Щом влязат, посетителите започват да се люлеят и тялото им застава под непривични ъгли спрямо околната среда. Но макар туроператорите да наричат всичко това „гравитационна аномалия“, според мнозина пострийката на т.нар. „Mystery Spot“е построена така, килната на една страна, че успява да обърка изцяло възприятията ни в близост до нея. Или вътре в нея. И все пак, не е сигурно дали обяснението наистина е толкова просто. 

Камъните, които се движат

Има нещо гнило в Калифорния! Освен мистериозният участък, за който току-що ви разказахме, там се намира и сухото езеро Рейстрак. То е известно с причудливите си камъни, които умеят да „плуват“. По някакъв неизяснен до този момент начин, те уапяват да променят своето местоположение, оставяйки след себе си дълбока диря. Най-разумното предположение е, че тамошните ветрове носят отговорност за това странно придвижване. 

Загадъчната планина Рорайма 

Тази висока платовидна планина се намира на границата между Бразилия, Гвиана и Венецуела. Както виждате, формата ѝ е доста странна, но истинска мистериозност идва от облаците, които винаги се появяват около върха и от загадъчната фауна. Смята се, че платото е най-старата геоложка формация на света, че е образувано от водата и ветровете. Така и не е установено обаче защо някои тамошни видове не могат да бъдат открити никъде другаде.

Ако тази статия ви е била интересна и искате да продължаваме да ви водим на виртуални разходки до най-чудните места на света, можете да се присъедините към Jenite.bg във фейсбук!