Актьорът Антоний Аргиров: Щях да умра, преди да съм се родил

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

 Антоний Аргиров е роден на 1 декември 1979 г. в семейството на Мариана и Валентин Аргирови или дует “Каравел”. Въпреки че отдавна е на театралната сцена, той нашумя като бармана Коки в сериала „Стъклен дом“. Сега в новия тв хит – „Фамилията”, пък е асистент на героя на Стефан Данаилов. Героят му прилича на психопат и на моменти изглежда дори страховит. Антоний разкрива, че персонажът му ще се появява на неочаквани места и ще се окаже, че влияе на съдбата на влиятелното семейство по един много неочакван начин. Точно преди началото на поредния снимачен ден, актьорът се съгласява да даде интервю за “ШОУ”. Първата му работа обаче е да си види късметчето към кафето: “А – “Любов”! Браво! Те, ако се сбъдваха тези късметчета… Колкото пъти са ми се падали “Пари”, толкова пъти ми се обажда някой за извънредни разходи. Познава, но май с обратен знак”, започва да разкрива себе си Антоний.
– Печелиш ли добре от работата си?
– Актьорството е много несигурна дейност. Колкото и да се стараят театрите да ни осигурят някакви средства, в културата не влизат много пари. И разчитаме на такива, външни неща. В сериалите няма нищо лошо. Това е една от формите, чрез които можеш да спечелиш допълнително.

– Предвид личния ти живот сякаш ти беше по-лесно да се превъплътиш в бармана Коки в “Стъклен дом”, но пък като психопат във “Фамилията” си брилянтен. Имаш ли си прототип?
– Коки в началото беше замислен като друг герой дори не трябваше аз да го играя. И може би това промени и линията му на развитие в сериала. Но това, че съм работил като барман, не означава, че няма актьорска работа и при Коки. Има актьори, които са си те, през цялото време, във всичките си роли, но аз не съм от тях. Сега обаче го поставих като условие за влизането ми в сериала. Въобще не ми беше до това на всяка цена да участвам във “Фамилията”. Заявих, че ако ще играя, ролята ми трябва да е напълно различна от тази в “Стъклен дом”. Иначе каква полза?! Е, има актьори, които имат голям чар, голямо нещо хвърлят и хората искат това да гледат…

– От малък си в артистичните среди…
– Половината ми рода са артисти. Леля ми е оперна певица, братовчедка ми е певица и пианист, дядо ми беше диригент, нашите са певци (култовият естраден дует “Каравел” – бел. ред.). Нормално е и аз да залитна в тази посока. Различно ми беше детството при всяко положение. Когато майка ми е била бременна с мен в 7 или 8-ия месец, са се връщали от Русия

и им се запалил самолетът

Майка ми започнала да се кръсти и да се моли, а баща ми стискал парите от турнето и казал: “Веднъж ще се случи да направим турне и да спечелим пари, и самолетът ще падне!”. В крайна сметка самолетът кацнал с един двигател и всички сме оцелели.

– Оттогава май ти е тръгнало и на екшън, и на пътувания…
– Да. В Щатите като ходих, разбрах колко са различни от нас. Ако имаш два долара в джоба, ти обръщат внимание за два долара и дотам. Бях в един хотел – всички суперлюбезни, докато бях там. В момента, в който си тръгвам вече, си поръчвам такси и трябва да го изчакам пред хотела. Там обаче са огромни разстоянията, а това такси беше нещо като маршрутка – обикаля хотелите и взима хора до летището, и докато стигне до мен, трябваше да чакам час и половина. И попитах портиера дали мога да си оставя багажа във фоайето, докато дойде таксито. Той ми отговори с каменна физиономия: “Съжалявам, вие вече не сте гост на хотела” – и ми се врътна. Започнах да разпитвам нямат ли някаква услуга, все пак викам таксито през този хотел. Оказа се, че срещу 10 долара имало места, където да се остави багажът. Като дадох парите, веднага започнаха да ми се усмихват супер любезно.

(Докато Антони разказва за престоя си в САЩ, до масата се приближава едно добре облечено момиченце и се опитва да ни продаде картичка. Въпреки категоричния отказ, който получи, малката не спря да повтаря: “Може ли да си вземете? Може ли, може ли?”, докато се спря пред съседната маса.)

– Това дете го познавам. Някъде тук е майка му.

Веднъж я гоних от едно заведение

Майка му му дава картичките и го кара да обикаля, защото нея я мързи да работи. Винаги обаче стои наблизо. Веднъж успях да я хвана и я заплаших, че ще извикам социалните.

– Защо не го направи?
– Много е сложно. Трябва да я хванеш, че целенасочено го кара да проси, а в случая това нямаше как да стане.

– По какъв повод беше в Щатите?
– Ходих да кандидатствам актьорско майсторство, даже ме и приеха, но нямаше с какво да си платя обучението. За да завършиш там, под 200 000 долара не ти излиза за три години. Първо, за да ти пратят за виза и да кандидатстваш, трябва да докажеш, че имаш парите за първата година. Трябва да докажеш, че ще можеш да си плащаш квартирата, паркинга, книги и какво ли още не. Влязох и кинорежисура там, станах стипендиант на Фулбрайт, събрах някакви пари, но не бяха достатъчни. Успях да намеря 15 000 долара, но не и останалите 80 000…

– Суперблизък приятел си с Радина Кърджилова и Деян Донков. Какво се случва с тях?
– Няма никакви драми. Всичко тръгна от “Къртицата”, а това е предаване тип “сеир да има”. Много е манипулативно! Първо те снимат 24 часа в денонощието, хващат те във всякакви моменти. Могат да излъчат примерно само как се прозяваш и да те изкарат всякакъв. Че има някакви неща, които правят, е факт, но чак пък толкова…

– А каква е историята, в който Деян е ударил Радина след една сватба и тя е подала жалба срещу него в полицията?
– Нямам представа, само четох за това. Деян казва, че няма такова нещо, а и аз не съм бил свидетел на нищо подобно.

– Проблемът идва от ревността им един към друг, поне доколкото се видя в предаването.
– Едното върви с другото. Как може да си влюбен и да не си ревнив?! Не може! Е, познавам един-двама, оперирани от ревност хора. На единия жена му се скъса да му изневерява, той – нищо. Обича си я. Дебил пълен! То Иван и Андрей си нямат друга работа – все такива ще ги натворят.

Но Андрей много да не приказва, че и той к`ви ги прави…

– Какви?
– Нали направи от сватбата си пиар! Та се развеждаха, та си изневеряваха!… Всичко беше толкова публично, че няма накъде! В един момент беше толкова прекалено преекспонирано всичко, че даже минаха границата на досадата.

– А какво мислиш за Рут?
– Милата! Тя какъв автогол си вкара в това предаване!… Добре, че има успешна кариера в чужбина. Кой ги караше да влизат в такова риалити, дето ще размахват личния им живот наляво и надясно?! Той затова е личен – за да си го пазиш. Сега това ще има да им виси много дълго. За това не харесвам риалити форматите въобще. Хубаво, взел си някакви пари. Браво! После обаче 5-6 години те разнася цяла България и в крайна сметка изобщо не си струва!

АРГИРОВ ИМАЛ ВРЪЗКА С… БРАТОВЧЕДКА СИ!

Преди години Антоний се запознава със страхотно момиче и двамата се влюбват. След кратка връзка изведнъж се оказва, че тя му е… далечна братовчедка!

Двамата остават добри приятели и след време, когато Антоний вече е сгоден за друга, запознава братовчедка си със свой приятел, който се влюбва в нея и решават да заминат тримата за морето и там да се срещнат с годеницата на актьора. „Отиваме тримата в Слънчев бряг, срещаме се с моята годеница, приятелят ми я вижда и възкликва: „Братовчедке!“. Оказа се, че и той навремето е имал флирт с братовчедка си, както и аз с неговата настояща приятелка, която пък е моя братовчедка… Беше паметна вечер“, смее се Антоний, докато обяснява оплетените отношения в един от приятелските си кръгове.

С годеницата си пък се разделя на два пъти. “Просто тогава една седмица преди сватбата размислих и реших, че не искам да се женя. Всичко беше планирано – церемонията, гостите, поканите и… аз се отказах. Въпреки това останахме заедно и след време пак решихме да се женим. Пак подготвихме всичко и… тогава тя се отказа. Каза, че не можела да ми прости, задето първия път съм я изоставил пред олтара“, разказа Антоний.

Надежда НЕНОВА