Кралицата на квартала Лия Римини се отказа от Сциентологията, промивали й мозъка

2
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Актрисата от култовия комедиен сериал „Кралят на квартала“ Лия Римини е напуснала църквата на Сциентологията, защото е била разследвана от организацията, на която тя бе предана през последните 30 години и дари милиони долари. Римини, главната героиня в ситкома, излъчван цели девет години, напуска църквата, защото се е обявила против политиката й да се забранява на членовете да поставят под съмнение властта на лидера Дейвид МискавиджПроблемите започнали, според източник на „Ню Йорк пост“, на сватбата на Том Круз и Кейти Холмс през 2006 г. Римини е попитала защо на събитието не присъства съпругата на Мискавидж, което накарало бившият ръководител на Центъра за знаменитости на Сциентологията Томи Дейвис да я смъмри. Според блога на бившия последовател на Сциентологията Майк Риндер, Дейвис е казал: „Ти нямаш шибания ранг, за да питаш за Шели“.

Съпругата на Мискавидж не е виждана сред обществото от шест години насам. След инцидента актрисата била подложена на пет години „модофициране на мислите“. Приятели от църквата, мнозина от които са дългогодишни приятели на Римини, са писали доноси за нея и са разследвали семейството й.

Според блога на Риндер, Римини „не иска повече да търпи мишкуването и нарушаването на човешките права, извършвано от църквата“. Към момента Риндер не е коментирала информацията.

Въпреки това, според блога на редактора на „Вилидж Войс“ Тони Ортега от 5 юли, Римини остава лоялна на Сциентологията. Ортега, който разследва църквата от 20 години насам, е говорил със съпруга на Римини, Анджело Паган, който е казал, че нито тя, нито той имат проблеми със организацията.

Говорител на Сциентологията заяви пред „Мейл он Лайн“: „Църквата уважава личния живот на своите миряни и не може да коментира който й да е член на църквата“. Лия Римини е едно от най-разпознаваните лица на Сциентологията, в която членува цял букет от знаменистости, сред които Том Круз, Джон Траволта, Кристи Али и Джулиет Люис. /БЛИЦ