Д-р Димитър Тосев: Няма по-голяма лечебна сила от природата!

1
Добави коментар
Vasil1979
Vasil1979

На редакционния ни мейл получихме запитвания относно новия продукт «Хепавитал». За да отговорим на читателския интерес, потърсихме за коментар д-р ДимитърТосев. Той е дипломиран доктор по медицина в Медицинска академия – София. Специализирал е клинична токсикология, а до 2003 г. работи като специалист-токсиколог. След това е общопрактикуващ лекар в столицата. Д-р Тосев има интерес и в областта на превенцията на алкохолизма и новостите в укрепване на психо-физическото състояние на хора, развили зависимост към алкохол или към други упойващи вещества. Автор е на статии в специализирани медицински списания. Участник е в десетина научни проучвания. Участва като главен изследовател в редица клинични проучвания.Продуктът «Хепавитал» е разработен от д-р Тосев, в екип с известни фитотерапевти. Проведени са консултации с лекари от две индийски клиники, както и множество проучвания, които доказват ефекта от използването на препарата. Най-ползотворно е било сътрудничеството на д-р Тосев с неговия индийски колега д-р Санджай, който е дългогодишен преподавател в Катедрата по нефрология и урология в BHIMS – Бомбайския болничен институт по медицински науки или известен още и като Мумбай.

– Д-р Тосев, как стигнахте до идеята за създаването на «Хепавитал»?
– «Хепавитал» не е плод на идея, а на дълго и необходимо сътрудничество на специалисти както в областта на фитотерапията, така и на лекари, които се занимават основно с конвенционална медицина. «Хепавитал» е резултат от опита и знанията в тези две области. За създаването му има една основна причина – запазване на здравето на черния дроб, което гарантира здравето на целия организъм.

– Задължително ли е използването на «Хепавитал» от хора, които лекуват алкохолизма си с друг ваш продукт – «Алковитал»?
– Не е задължително, но е препоръчително. Погрешно е схващането на повечето хора, че щом не употребяват алкохол, то това значи, че черният им дроб е защитен. Дори един на вид обикновен колбас може да предизвика затруднена работа на черния дроб. В този случай прилагането на «Хепавитал» е нещо подобно на онова, което прави полицията. Знаете, полицаите имат един такъв девиз: «Защитавам и служа». По същия начин работи и нашият черен дроб. Той защитава и служи. Но за да са ефективни и защитата, и службата му, дори и най-здравият черен дроб има нужда от помощ.

– Кой може да приема «Хепавитал»?
– Той е продукт за всеки човек, който има желание да подобри работата на черния си дроб. Той е задължителен за хората, които работят във вредна среда – мръсен въздух и работа с химикали, както и за онези, които са принудени да пият много и различни лекарства. «Хепавитал» е чудесен помощник на болните от рак след химиотерапия. И не на последно място – «Хепавитал» може да се приема от пациенти, при които вече е налице чернодробно заболяване.
Едва ли има нещо, което трябва да бъде добавено за ползата от природните дарове, но все пак трябва да се има предвид, че терапията с билки дава най-добри и трайни резултати.

– Защо твърдите, че съставът на “Хепавитал” е уникален?
– Защото е препарат, който

съдържа уникален набор от билки,

които имат две важни цели – прочистване и лечение на черния дроб. Без тези две жизненноважни стъпки не може да се постигне нито добра превенция, нито желан лечебен ефект.

– Какво съдържа препаратът?
– Говорим за уникална билкова комбинация. Голяма част от лечебните треви са ползвани с успех още от древните лечители в Индия. Освен от Индия, в състава на “Хепавитал” влизат билки от Китай, Япония и Югоизточна Азия. Лечебните треви са източник както на храна, така и са ползвани като традиционно лекарство. Двата етапа на лечение съдържат следните билки: Прочистваща система: Глюкоманан, Изабгол, Куркума.

Билкова формула: Лиций, Розмарин, Джинджифил, Червен кантарион, Лечебна ружа, Глухарче.

Пропорциите на лечебните треви правят “Хепавитал” мощно оръжие срещу всички чернодробни болести. Глюкоманан е много ефективен при запек. Тази билка не се абсорбира от тялото, но преминава през стомашно-чревния тракт, докато не се елиминира. Глюкомананът е не само полезен за облекчаване на запека и изхвърлянето на излишната вода, натрупана в организма, но и понижава лошия холестерол и кръвната захар.

За куркумата се знае достатъчно. Може би трябва още веднъж да си припомним, че тя освен много вкусна подправка, е и доказан лек при рак на гърдата, както и отлично средство за изчистване на мастните натрупвания в черния дроб. Билковата формула, която се прилага след пречистващата, има следните полезни съставки: лиций или небезизвестното годжи бери, което е не по-малко популярно от куркумата и за което се знае, че е основен „виновник“ за дълголетниците на Изтока. Ето ги и най-важните ползи на лициума: мощен антиоксидант, отлично средство, което премахва умората, подобрява сексуалната функция, засилва метаболизма, дава силен тласък за добрата работа на имунната система, има доказани анти-стареене свойства, регулира кръвното налягане и е отличен помощник на сърцето.

– А за джинджифила какво ще кажете?
– Джинджифилът и розмаринът неутрализират вредните последствия от прекомерната употреба на алкохол. Преяждането също нанася не по-малко вреди на организма и в частност на черния дроб, затова тези две популярни билки помагат при преработването и изхвърлянето на отровите от организма. Шлаки, вредни вещества и натрупвания ще бъдат буквално изметени, благодарение на тази уникална комбинация от билки и лечебни масла.

Червеният кантарион притежава много силни детоксиращи качества. Тази билка идеално прочиства организма.

Отлично повлиява на състоянията след злоупотреба с алкохол

и е незаменима за премахване на вредите от махмурлука. Червеният кантарион е билката, която прочиства алкохола от кръвта. Билката притежава и оказва благоприятен ефект при лечението на жлъчна недостатъчност, проблеми с далака и черния дроб. Другата билка, известна като Екстрактът от бяла ружа, се използва за лечение на определени нарушения в храносмилането, включително киселини, лошо храносмилане, язвен колит, язва на стомаха и болестта на Крон. Механизмът, по който успокоява лигавиците се прилага и за стомашно-чревната лигавица. Екстракт понякога се добавя в кремове и се използва за лечение на възпалителни състояния на кожата, като екзема и контактен дерматит. Тази билка е идеален помощник на черния дроб, тъй като помага много за преработването на вредните мазнини и извличането на шлаките от кръвта. Вредните вещества изчезват много бързо от организма и това допълнително помага за изчистване на вредните натрупвания от алкохола и лошата храна. Определени изследвания доказват полезните свойства на бялата ружа като естествена алтернатива за управлението на кръвната захар при диабет. Глухарчето е колкото красиво, толкова и полезно, и освен това е много популярно растение. Специалистите препоръчват глухарче за лечение на заболявания на черния дроб, дори и при по-тежките случаи на цироза. Тази билка се използва и за панкреаса, стомаха, далака и бъбреците. Тя се използва и в случаи на анемия и може да помогне за намаляване на артериалното напрежение. Глухарчето е важен източник на калий и затова билката се смята за естествен диуретик. Чрез това действие глухарчето има силен ефект при лечението на хипертония, сърдечна недостатъчност, атеросклероза, подагра и ревматизъм. Има скорошни изследвания, които показват, че няколко седмици лечение с глухарче, стъбла и листа, заедно с адекватно хранене, ефективно облекчава диабета и може да се предотврати дори използването на инсулин.

Сами виждате как “Хепавитал” помага за по-добрата работа и лечението на черния дроб. Не забравяйте, че няма по-голяма сила от природата и нищо не лекува по-добре от нея.

Милена ВАСИЛЕВА