Как се прави. Интересни уроци и идеи за украса, подарък, жест-изненада, опаковка или декорация

3
Добави коментар

ИДЕЯ ЗА ДЕЦА: КАК СЕ ПРАВИ ПЕПЕРУДА ОТ МЪНИСТА

Нали знаете, че всички хубави неща започват на игра. Особено когато се отнася за разноцветна мъниста, перли и седеф! Уж игра, но човек от малък се научава да съчетава цветовете, да измисля неочаквани комбинации, приложения на материали и т.н., и т.н. 

Днес ще ви покажем една забавна идея за деца – как се прави пеперуда от мъниста.

Тагове: украси, МЪНИСТА, Цветна тел за бижута, Инструменти за бижута, Перли, Шнурове

ОТ НИЩО НЕЩО: КАК СЕ ПРАВИ ОТ ПАНДЕЛКИ ДЕКОРАТИВНА ШНОЛА ЗА ЗАВЕСИ

Със сигурност сте ги виждали в магазините за пердета. Толкова елегантни и толкова практични са шнолите за завеси. Да приберете завесите си с шнола, вместо да ги дърпате насам натам е идея, не само аристократична, но и много целесъобразна. Особено ако завесите са ви от нежни материи като органза или тюл. Затова горещо ви препоръчваме шнолата за завеси. В търговската мрежа цените им варират от 15-20 лв. и нагоре в зависимост от материала, от който са изработени.

Днес ще ви покажем как да си направите сами от подръчни материали една наистина красива, неповторима декоративна шнола за завеси. 

Тагове: Органза, тюл, панделка сатен, декорация, украси

От нищо нещо – как да си направим кошнички за великденски яйца

В навечерието на Великден сме и вероятно вече сте приготвили козунаците и боядисаните яйца. Затова ето една свежа идея за забавление с децата. От нищо нещо – само с подръчни материали –ще ви разкажем как да си направите малки кошнички за великденски яйца.

Лесно и забавно е!

Тагове: Целофан за опаковане, Опаковка, Италианска хартия, Великден

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ВЕЛИКДЕНСКА УКРАСА ЗА ДОМА

Ето че започна седмицата преди Великден, наречена от църквата страстна, т.е. страдна. Но не със страдание, а с радост, както ни е завещано, ще погледнем към неделята на Възкресението. Ще пречистим душите си от натрупаното ежедневие и ще се настроим за тържество. А като е тържество, се нуждаем от домашен уют и подходяща украса за дома.

Ето няколко идеи за великденска декорация и украса, които можете да си направите сами!

Тагове: цветен картон, Великден, цветни сатенени панделки, панделки от органза, Мъниста Лампуърк, МЪНИСТА, декорация, бижу, бижута, панделка сатен, Шнурове

Топ 10 идеи за декорация на Цветница

Ето, наближава неделята, а с нея и Цветница. Време е за декорация за Цветница, време е за идеи за подаръци на именниците!

Ето най-харесваните 10 идеи и уроци на Ракхива за декорация на Цветница. 

Тагове: хартиени цветя, цвете от хартия, ЦВЕТНИЦА, цветя, Цветя от хартия, тишу, празник, Пролет

Как се прави от хартия букет от бонбони а ла лизиантус

Ако търсите през девет планини в десета, през океани и морета цветето на любовта – ще откриете, че неговото име е лизиантус. В своята родина Мексико, това невероятно крехко и нежно цветче олицетворява пролетта. Японците са влюбени в него, англичаните го наричат „роза на любовта“. Нежните цветчета се подаряват на млади момичета. Вплитат се в булчински букети.  Чудесни са за декориране на сватбени тържества; за украса на рождени и именни дни и всякакви радостни тържествени поводи. Защото този цвят е не само символ на невинност и чиста любов, но и на радост и веселие.

Затова днес ще ви покажем как се прави букет от бонбони а ла лизиантус.

Тагове: крепирана хартия, цвете от хартия, Шнурове, панделки, Органза, мрежа. украси, мрежа за цветя

10 ИДЕИ ЗА УКРАСА НА ЦВЕТНИЦА И ВЕЛИКДЕН ОТ ОПАКОВЪЧНИ МАТЕРИАЛИ

Ето какво се получава, когато се срещнат в душата на нашите майстори-естети Пролетта и Приложното изкуство. Достатъчни са само малко опаковъчни материали, за да се получат тези

10 оригинални идеи за украса и декорация на Цветница и Великден.

Тагове: Хартиен шнур туист, Хартиена рафия, Шнурове, тишу, Целофан, ЦВЕТНИЦА, Великден, мрежа за цветя

УКРАСА ЗА ТРАПЕЗАРИЯ С ВЕНЕЦ ОТ МРЕЖА ЗА ЦВЕТЯ

Ето, всички се поздравихме за Първа пролет. Слънцето грейна, а с него и нашите усмивки.

Но къде е апетитът на вашите деца?

Време е да ви покажем как се прави една много усмихната украса за трапезария на детска градина или за дома с венец от мрежа за цветя.

Само си го представете как грее на вратата на трапезарията ви и ви подканва да си похапнете сладко-сладко например парче диня! Но от друга страна – това е една красива кошничка с череши,  малинки или каквото ви се прииска. Включително и кошничка с пролетни цветя… Въпрос на въображение.

Запрятайте ръкави, защото започваме да го правим!

Тагове: мрежа, мрежа за цветя, мрежа. украси, МЪНИСТА, Цветна тел за бижута, Инструменти за бижута

Великденска декорация от тишу хартия

Докато още сме на вълна кошници за яйца, ето една свежа идея за великденска декорация. Да се направи е истинска детска игра. Така че си вземете малки помощници. Ще ви покажем вълшебството, с което да превърнете една стара и обикновена плетена кошница в слънчева и разноцветна великденска кошница за яйца. Тази декорация е много подходяща и за сватбени тържества.

Тагове: тишу, украси, Шнурове, крепирана хартия, Хартиена рафия, Великден

ОТ НИЩО НЕЩО: КАК СЕ ПРАВИ КОШНИЧКА ЗА ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА

Добре, ще боядисате великденските яйца, ще се приготвите за празника на Възкресението… Но имате ли подходяща великденска кошничка за яйцата? А как ще ги носите, насам и натам, за радост на децата?

Ето нашата прагматична идея. Ако нямате подходяща кошничка за великденски яйца, използвайте кофичката за пясък на детето или просто друга подобна. Измийте я добре и се пригответе заедно с нас да я украсите. Нека в това начинание да ви помагат и децата – за тях ще е чудесно занимание!

Как се прави великденска украса на кошничка?

Тагове: Органза, тюл, панделка сатен, Великден, МЪНИСТА

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Следващо