Татяна Дончева ще прави нов политически проект

3
Добави коментар

/Поглед.инфо/ Трябва нов политически субект в ляво. Това заяви пред БНТ лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева. Изходът за левицата минава през две решения – смяна на ръководството на БСП или създаване на нов субект, подчерта Дончева.

По думите й обаче Сергей Станишев изобщо не възнамерява в скоро време да се оттегли от председателския пост. Именно това налага да се мисли за нов проект вляво.

Започнали сме да работим върху нещо, което да приключи отношенията ни с „Позитано“ 20 по един възпитан начин, и чрез него да се погрижим за тези, които виждат цялата несъстоятелност на БСП. Това ще е около „Движение 21″, посочи Дончева.

До септември-октомври трябва да са извършени организационните упражнения, за да покажем субекта, каза още тя.

Лидерът на „Движение 21″ коментира и случващото се в страната. По думите й това правителството и партиите, които го крепят, се страхуват от нов скандал. Снижили са критериите, по които трябва да се избере нов шеф на ДАНС. Правителството се опитва да минимизира грешки. Да слага неподходящи хора, които обаче не дразнят.

Този кабинет отбеляза един своеобразен връх в постигане на задкулисни зависимости. Задкулисието се изразява в това да дадеш политическите решения в ръцете на хора, които нито са избрани, нито не са избрани да ги взимат. Това обикновено са хора, които издигат и свалят правителствата. Рискът от това е, че изборите и административните решения нямат никакво значение за взимане на решенията, посочи тя. По думите й задкулисието минава през всички и особено през тези, които са в актуалната власт.

Лятото ще мине, но с идването на студентите в София никак не съм сигурна, че нещата ще се разминат. Според Дончева обстоятелството, че управляващите се правят, че нищо не виждат, ще изостри ситуацията в страната. Дори миролюбиви хора, когато не им обръщаш внимание, те ще екстремизират претенциите и в един момент правителството ще изтърве нещата, подчерта бившата депутатка. Според нея кабинетът може и да оцелее през лятото, „но с идването на студентите в София, никак не съм сигурна, че нещата ще се разминат“.

Източник: Кросс

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели