Първо, второ и трето

2
Добави коментар

Първи закон на вчерашния печат (формулиран от възмутения прелитащ): Пускаш ли ръка на секси колежка, държавата ще ти отреже главата. Не в буквалния смисъл, ами държавата ще ти иска майка си и баща си – пак не буквално: „4 бона за опипване в офиса“. Сведения, добити от „Телеграф“. Невъзпитани шефове и колеги с несъразмерно либидо тормозели нежната половина на колегиума. А пък тя (половината сиреч) ходела да се жалва в Комисията за защита от дискриминация и оттам им присъждали обезщетения. Най-високото било 4500 лв. Мноу скъпо, бре! „…Нормирайте, джанъм, тез живи съблазни…“, е казал Смирненски. Пък тогаз глобявайте, би добавил прелитащият.

Втори закон на вчерашния печат: Ако искаш да те пишат по вестниците, качи се нависоко с лаптоп и телефон за връзка с медиите. „Певец се качи на комин, иска оставки, след 12 часа спасители го свалиха“, пише „24 часа“. Такива са те хората на изкуството. Да знаете пък Е.Т.А. Хофман какъв е болен мозък… „Обожавам крайностите, грандоман съм в проектите и се подготвих добре за това предизвикателство“, автопортретира се маниакът (не Хофман). Да е жив и здрав.

Трети закон на вчерашния печат (последен): Построят ли магистрала „Тракия“, подлуди читателя с данни. То не са първи и последни копки, ленторези, официални гости, бивши и настоящи премиери. Но над всичко това се мотат едни изпарения от бензин и дизел, ужас за всеки природозащитник и повод за душевен оргазъм на всеки нашенец, влюбен в четиритактовата си половинка. „Газ до дупка по „Тракия“, ускорява „Стандарт“. „Пускат „Тракия“ в 14 ч. днес“, рапортува „Телеграф“. А известният с бистрата си и ясна мисъл Н.Ц.В. Симеон II рекъл: „Не съм получил покана… Защо трябва всички да се изтъпанчим там?“. Една умна мисъл, моментално утрепана с династично нахалство: „Ще припомня, че през август се навършват 70 години от кoнчината на цар Борис III и пак толкова от моето възшествие, нещо, което мнозина забравят“.