Японци пускат на пазара електрически iPhone скутер

16
Добави коментар
wweb
wweb

Новият електрически скутер A4000i на японския производител Terra Motors може да достигне 65 км/ч, изминавайки 65 км с едно зареждане. Той е изключително подходящ за градска среда, а разхода на гориво (в случая електричество) се равнява на не повече от 50 лв. годишно. Това е дори по-малко от комбинацията с пица и шоколад, с която зареждаме батериите, преди да се качим на велосипеда си.

Но нещото, което отличава A4000i от останалите скутери е неговото табло, което на практика представлява… iPhone.

 

Смартфона на Apple се превръща в бордови компютър, който предоставя нужната информация на шофьора, посредством вградената GPS локация и сензорите на устройството. В комбинация със специално iOS приложение, айфона осигурява данни за скоростта и живота на батерията. Голямото предимство могат да се окажат функции като GPS навигация и гласовото управление в iPhone.

 

От Terra Motors се надяват, че включването на смартфона ще допринесе за развитието на пазара на смарт автомобили. Компактното превозно средство е оборудвано с клетки от литиум, които осигуряват реален пробег от 50 000 км.

 

 

Електрическия iСкутер ще се появи на пазара през 2014 г. Първоначално ще бъде достъпен в меката на технологичните джаджи Япония, но скоро след това можем да го очакваме и в Европа. Цената му ще е 450 000 йени, или около 6600 лв.