Как да си направим фенер от диня

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Лятото е сезонът, в който дворът и градината се събуждат от дългата зима. Дните и вечерите прекарани с приятели и семейството в градината са дълго чакани. Когато бяхме деца, измисляхме какви ли не декорации. Правихме венчета от цветя или миди, с които украсявахме дома и градината. Рисувахме по оградата и се радвахме на фенерите, които нашите родители палеха всяка вечер.

Фенери от диня, от тиква. Забавни, красиви и оставящи топли спомени. Забравихме за тях, но докато все още има диня на пазара, можем да доставим тази радост на децата и на себе си. Нека малките членове на семейството се включат активно. За целта ще ви трябва малка диня. Отрежете я от едната страна като не изхвърляйте отрязания капак. Разбира се, стига да намерите по-малка диня, защото напоследък все са наистина големи. 🙂

Издълбайте месестата част. Може да си направите предварително шаблон от хартия или да купите такъв. Вие решавате дали фенерът ще бъде човече или ще издълбаете в кората друга красива идея. Може с маркер предварително да маркирате формите по кората, за да ви е по-лесно.

След като сте издълбали динята, започнете с изрязването на формите в кората й с помощта на нож. Внимавайте да не се нараните! След като динята вече е оформена като фенер, може да направите от двете й страни по една дупка. Тези дупки ще послужат, за да прекарате конопена връзка през тях. Тя ще бъде дръжката на фенера. Поставете чаена свещичка. Това е! Сега градината и домът ще станат още по-красиви, а децата ще помнят дълго тези моменти, чак до следващото лято.