Плаж и красива природа! Почивка на море – студио за трима във Фентъзи Апартмънтс , к-с Свети Константин и Елена!

13
Добави коментар
europe1997
europe1997

kolektivni.bg казва:

Курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“ е най-старият български черноморски курорт. Намира се на 10 км североизточно от центъра на Варна и на 6 км от края на Варна.

Освен почивните бази, хотелите, развлекателните заведения и спортните съоръжения, на територията на комплекса се намира и параклисът „Свети Константин и Елена“, който някога е принадлежал на манастир, изграден в чест на император Константин и неговата майка императрица Елена. Одесос (дн. Варна) е бил населен с гърци и е принадлежал наВизантия. Известен с лековитите си минерални извори, той вероятно е бил посещаван и от висшата аристокрация. Счита се, че императрицата е била чест гост на Одесос и прилежащите му минерални извори.

Старото име на курорта, което е все още доста популярно сред варненци, е „Дружба“. Целогодишно в „Свети Константин и Елена“ работят два открити басейна с гореща минерална вода, единият от които денонощно. Под атракцията кораб-ресторант „Сириус“, е т.нар. „топлата вода“, където горещ извор се влива в морето и дори през зимата се посещава активно. В близост е грандхотел „Варна“.