Как да отрежеш сваляча конска муха

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Много мъже смятат, че е най-добре да създават познанства на някакво обществено място – така те се застраховат срещу шамари, удари с чадър или неистови викове за помощ. Подобни запознанства обаче често поставят дамите в затруднено положение. Френски психолози определят седем основни типа „лепки“. И съветват как да се борим с тях.

Паразитът

По принцип той се присламчва към дамите на вернисажи и изложби и веднага затрупва жертвата си с каскада комплименти. Междувременно дава всевъзможни обещания – да организира изкусително пътуване, да й нарисува портрет,  да я запознае със знаменитости, уж негови близки приятели. Кълне се, че му е по сърце всякаква домакинска работа, било то почистване на канализацията или реставриране на мебели. Седмица след близкото запознанство обаче, жената с учудване констатира, че нейният „универсал“ не само не изпълнява нито едно от обещанията си, но и чудесничко си живее за нейна сметка. Изчерпвайки всички спестявания на приятелката си, господинът изчезва безследно, ако, разбира се, прозрялата истината жена не го е натирила преди това.

Този тип ухажор незабавно ще остави жертвата си на мира, ако дамата му даде да разбере, че живее ярък, наситен живот. Жената с чувство за хумор може да охлади мерака на паразита по неговия метод – давайки си вид, че самата тя има намерение да се възползва от него.

Неудачникът

Той най-често завързва познанства по парковете, градинките, на плажа и на други места за почивка. След две-три дежурни фрази разказва на новата си позната за пропуснатите от него възможности, за постоянно дебнещите го в службата недоброжелатели, за заговора на звездите, подредили се в неблагоприятна комбинация в момента на неговото раждане. Неудачникът има вкус само към успели на вид, самоуверени дами.

Ако обаче жената не прояви към него съчувствие и му зададе единствения въпрос: „А не ви ли се струва, че вие сам сте си виновен за нещастията си?“, така и няма да чуе отговора. Защото неудачникът мигновено ще се изпари.

Развратникът

Той обожава да напада в супермаркетите. Можеш да го разпознаеш лесно. Сигурно ти се е случвало да забележиш елегантен мъж с дълго палто, разхождащ се със скучаещ вид между рафтовете. Съглеждайки сред купувачките подходящ „обект“, той се хвърля на лов с маниакална целеустременост. Най-напред с плах тон ти дава съвети за една или друга стока, уж случайно докосвайки бедрото ти, после повежда непринуден разговор. Накрая опитният донжуан ловко те завежда в колата си.

Тъй като развратникът е най-неприятният и настойчив досадник, струва си да прибегнеш към най-радикалното средство – да връхлетиш върху му с количката с продукти.

Умното чудовище

Той атакува основно на официални обеди и презентации, избирайки най-красивите жени. При това проявява такава изкусност, че всяка дама би сметнала за неудобно да си тръгне, без да му остави телефона и дори адреса. Хубавицата обаче ще запомни задълго този злополучен купон – ухажорът, опитвайки се да я обезсили, я атакува с телефонни позвънявания и безцеремонни визити.

Тъй като словесните аргументи не му действат, на бедната жена й се налага или да си смени жилището, или… да се омъжи за него.

Мъжът дете

Той се лепва по време на масови тържества към сериозните дами на средна и по-зряла възраст. Опитва се да привлече вниманието на набелязаната персона с каскада ексцентрични изпълнения – пъхане на банани в ушите, навличане на чорап на главата, глупави и непременно шумни фокуси. Ако жертвата се опита тайно да изчезне, той на мига хуква подире й, излагайки я пред околните с маймунски скокове.

За да не си развалиш настроението не само на празника, но и през следващите дни, постарай се още от самото начало да не обръщаш внимание на лудориите на инфантилния сваляч – тогава той веднага ще загуби интерес към теб.

Грубиянът

Предпочита да „бройка“ по автосервизите и платените паркинги. Започвайки разговор с него на автомобилна тема, дамата не разбира веднага, че, употребявайки термини като шаси, цилиндър, коленен вал и прочие, той съвсем няма предвид техниката. Намеренията на грубиянина стават ясни, когато той, смигвайки хитро, съобщава, че неговото собствено бутало работи безотказно.

За да го отрежеш веднага, в никакъв случай не реагирай на примитивните шегички на циничния сваляч. А тъй като грубияните най-често са от ниските социални слоеве, можеш да го полееш с ледена вода, като го поканиш на симфоничен концерт или в някой музей.

Непризнатият гений

Той си търси приятелки по баровете и кафенетата. Обикновено се присламчва към студентки, представяйки се за поет или художник. Разказвайки за своите никому неизвестни шедьоври, мимоходом оплюва уж пресекли му пътя известни дейци на изкуството. Интересното е, че „геният“ не задава никакви въпроси на събеседничката си. Уморявайки я с многочасово бърборене за самия себе си, на другия ден той без предупреждение цъфва в дома й само за да продължи беседата.

Да се избавиш от такъв кавалер е от лесно по-лесно. Достатъчно е само да го прекъснеш и да заговориш за своите проблеми – такова нещо „гениите“ не могат да понесат.