Онлайн магазин за Кучешки дрехи и аксесоари

7
Добави коментар
superdog
superdog

 

Въведение:

Афенпинчер е малко куче с твърда козина и класифицирано като палаво, забавно и смешно куче. Без съмнение, неговата слава на ловец на мишки и други вредни животни е безупречна. Неговият малък размер не му позволява да е куче за защита, но като пазач е чудесен. Всички негови качества го правят едно чудесно куче за компания.
Тази порода е била обречена да изчезне по време на Втората Светивна Бойна. И все още не е от породите, които се срещат често. Без съмнение, според статистиките в САЩ и Великобретания се наблюдава леко покачване на популярността му през последните години.

Други имена:

Афенпинчер също така се познава на английски като “Affenpinscher”, “Affen”, “Black Devil”, “Monkey Pinscher” и други различни имена с “Monkey”, което се превежда като Маймуна.

Описание:

Размерите варират между различните кучешки федерации в света. Цифрите са относителни и дават представа за размера и вида на породата.

Разположение: На „нокти“ сигурно в себе си. Мило със семейството, но не и с непознати. В състезания се изисква да действа сериозно, но без да престава да бъде симпатично. Не трябва да показва срамежливост в нито един момент.

Общ вид: Афенпинчер е малко куче, толкова високо колкото и дълго. Някои асоциации позволяват женските да бъдат малко по-дълги и високи. Гърба е прав.

Глава: Относително кръгла. Не много голяма нито малка в сравнение с тялото.

Стоп:  „Стопът“, предната част на главата под челото (също така наричан преден скок на носа) е изразен.

Муцуна и уста: Къса, но не чипа. В САЩ се предпочитат дългите муцуни. Устните трябва да са черни с издължена горна устна. Захапката трябва да е леко къса (“undershot”); зъбите и езика не трябва да се виждат когато устата е затворена.

Нос: Черен.

Очи: Кръгли, дълбоки и блестящи. Не са изкочили.

Вежди: Много космати.

Уши: Ако са скъсени трябва да са в застой. Рязането се прави когато кученцето е на 8-10 седмици. Козината на ушите е къса.

Врат: Не много дълъг. Изправен.

Тяло: Квадратна форма. Височината е горе-долу колкото дължината. Гърба е прав и хоризонтален.

Козина: Не е права нито къдрава. Изобилна. Дължината трябва да е около 2,5 см, малко по-дълга на главата, врата, гърдите, долната част и лапите. При възрастните се наблюдава лека грива. Кожата не трябва да има бръчки.

Цвят на козината: Цветовете на тази порода са черен, сив, бронзов, тъмно кафяв в различни тоналности. Някои имат бяла линия на гърдите. Белите тоналности не са желателни. Черният цвят е предпочитания.

Предница: Предните лапи трябва да са прави. Лактите затворени, високи, много близо до тялото.

Задница: Задните лапи трябва да почиват под тялото без да образуват голяма дъга. Погледнати отзад трябва да са прави и паралелни.

Крака: Малки със закръглена форма.

Опашка: В някои страни се реже на две трети от дължината и, в други като САЩ се режи на около 2,5 – 5 см. Също така се позволява да е с естествената си дължина. Стои изправена. Ако е дълга е леко заоблена.

Височина: Най-често от 23 до 28 см.

Тегло: От 3 до 4 кг.

Характер на Афенпинчер:

Афенпинчер е много активно, смело куче с голям характер. Въпреки че се разбира с други кучета, големия му кураж го води до това да провокира по-големи кучета. Това куче няма колебания да се изправи срещу други животни включително и срещу човек, ако трябва да защитава близките си. Разбира се размера му не му помага изобщо. Неговият жив, смел и независим характер го прави един добър домашен любимец.