Със скандал избраха Валери Йорданов за кмет на район „Витоша“

0
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

След бурен скандал Столичният общински съвет избра бившия директор на СДВР Валери Йорданов за кмет на район „Витоша”. Общинските съветници от БСП бойкотираха гласуването, а представителят на ДСБ Атанас Атанасов, посочи, че кандидатурата може да е издигната по укзания на Ц.Ц. Кметът Йрданка Фандъкова се сопна на внушенията му.  Преди това общинските съветници от Столичния общински съвет (СОС) влязоха в спор, относно избирането на кмета на район „Витоша”, за чийто пост е предложен бившият директор на СДВР Валери Йорданов. На заседанието на СОС общинският съветник от групата на БСП Милка Христова заяви, че съветниците от групата на БСП няма да участват в гласуването за избор на кмет на район „Витоша”.
„Няма да гласуваме, не защото имаме нещо против кандидатурата, персоната и нейните лични качества, а защото приемаме за недопустимо и неуважително към софиянци да продължи тенденцията кметовете да се назначават едва ли не като общински чиновници, посочи Христова.

Съветникът от групата на ГЕРБ Малина Едрева попита Христова – дали си спомня кой е направил тази промяна за изборността на районните кметове.

Съветникът от ДСБ ген. Атанас Атанасов коментира – „ако след време някой от прокуратурата изземе тефтера на кадровика на община г-н Светлозар Арменков може би вътре ще намери записка – „Ц.Ц. – В.Й. да се назначи за районен кмет”. Аз не знам г-н Йорданов може да бъде и добър кмет, не знам качествата му”.

Кметът Йорданка Фандъкова заяви, че е против внушенията, които ген. Атанасов прави с изказванията си. „Предложението за избор на кмет на район „Витоша“ в лицето на Валери Йорданов е направено от мен и стоя зад него. Работила съм в много трудни моменти, заедно с него в качеството му на директор на СДВР. Смятам, че подобни внушения не правят чест на никого”, коментира още Фандъкова. „За всички е очевидно, че този човек се назначава, за да му се намери работа”, отговори й общинският съветник от ДСБ ген. Атанас Атанасов.

След препирните с 34 гласа „За” от гласувалите общо 40 общински съветници, Валери Йорданов бе избран за кмет на район „Витоша”. Против кандидатурата на Йорданов са били трима съветници, един се е въздържал, а недействителните бюлетини са били две.