Свалят охраната на Бойко Борисов и Цветанов?

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

Охраната на Бойко Борисов и Цветан Цветанов може да отпадне. Това стана ясно след закрито заседание на две комисии, където беше изслушан шефът на Националната служба за охрана (НСО) ген. Тодор Коджейков. Охраната на бившия премиер и неговото вице излиза почти 80 000 лева на месец, пресметна червеният депутат Антон Кутев.Кутев призова да бъде свикана междуведомствената комисия, която да прецени каква е опасността за живота на двамата и дали има необходимост НСО да ги пази. Народните представители били на мнение, че охраната им трябва да бъде поне намалена.

Пред депутатите Коджейков не дал справка колко гардове пазят двамата бивши управляващи, нито точно колко струва това на държавния бюджет месечно. Станало ясно само, че решението да не яде залци при рязане на ленти, а да ги завира в устите на черпещите го момичета с носии, било лично негово, а не мярка на НСО.

Според избраници нямало нови заплахи за живота на Борисов. Единствен случай бил обаждане от „почерпен приятел“ на покойния Тодор Тодоров-Чакъра, който бе взривен с гранатомет, докато Борисов бе главен секретар. Нови заплахи от Сретен Йоцич към Борисов нямало.

На заседанието било потвърдено, че ГЕРБ са купили бронирани коли за двамата си лидери. Коджейков отказа да отговаря на въпроси на журналисти. /БЛИЦ