Как да носите тиранти

3
Добави коментар

Тирантите са на модната сцена от доста отдавна. Първоначалната им употреба и целта, с която са били измислени, била да държат панталоните, за да не падат надолу, и ризите – за да не се разместват. С появата на колана обаче нуждата от тиранти намалява. Днес те са по-скоро стилов елемент, отколкото практична необходимост. Истината е, че много малко мъже рискуват да носят тиранти, въпреки че тирантите са много шик и силно променят цялостния облик на един тоалет.

Ако сте новаци при тирантите, ще ви трябват малко съвети как да ги носите. Закопчейте ги отзад на панталона, обуйте го и тогава ги фиксирайте по дължина и ги закопчейте отпред. Повечето тиранти се закопчават с метална или пластмасова щипка, която обаче може да деформира колана на панталона, ако стои защипана дълго време. Ако не искате това да се случи, можете да си купите тиранти с копченца. Тогава пък ще трябва да добавите на панталоните си илици за копченцата. Не всички панталони имат производствени такива, но пък всички имат дупки за колан. Никога, при никакви обстоятелства не носете едновременно и тиранти, и колан!

Що се отнася до цвета и стила, не се страхувайте да експериментирате. Тирантите и без това са все още „непозната земя“, така че смело пробвайте различни цветове, шарки и дори материали. Ако искате да впечатлите някой клиент, сложете ярко червени тиранти на бяла риза и черен панталон. Ако отивате на средно официална вечеря, сложете си някакви забавни тиранти, например с шарка. Набавете си няколко модела и пробвайте кой от тях стои най-добре с облеклото ви.

Вярно е, че от една страна тирантите са представители на една отминала епоха. Днес обаче те отново играят роля, макар и различна, в модата. Защо да не сте първият в своята компания, който да заложи на тази карта?

Posted in Аксесоари.

Tagged with как се носят тиранти, модерни аксесоари, модерни тирани, тиранти.

– 19.07.2013