Робърт Данунинг-младши e най-скъпоплатеният холивудски актьор

1
Добави коментар
dejzi
dejzi

През тази седмица „Форбс” публикува списък с най-скъпоплатените холивудски актьори. Класацията оглави Робърт Дануниг-младши, който за една година е заработил 75 млн. долара. Пътят към успеха на талантливия актьор обаче е дълъг и осеян с трудност. Timeout.ru публикува 8 малко известни факта за него.

1. От 1984 до 1991 год. Робърт Даунинг-младши живее заедно със Сара Джесика Паркър. Причината за раздялата им е зависимостта на актьора от наркотици. Бъдещата Кари Брадшоу се е опитвала да отдалечи половинката си от марихуаната и кокаина, но безуспешно.

2. Когато бил на 5 годинки, актьорът е изиграл ролята на кученце във филм на баща си, авангардният режисьор и сценарист Робърт Данунинг.

3. Първата сериозна роля на младия Даунинг е на Чарли Чаплин. Междувпрочем, домът, който актьорът си купува с първият по-сериозен хонарар е принадлежал именно на легендарния комик.

4. Според градските легенди на Холивуд, Робърт Даунинг-младши е пробвал марихуана на крехката възраст от 8 години. В средата на 90-те, актьорът вече е наркоман и постоянно изчезвал от снимачната площадка, за да пуши хероин.

5. Заради нежеланието си да се лекува от наркотичната зависимост, Робърт Даунинг-младши прекарва година и половина в затвора. Сега той признава, че се е справил с наркотиците окончателно едва през 2004 год., когато събрал и изхвърлил в океана дрогата, която била в дома му.

6. Робър Данунинг-младши е висок 1,74 м. Това според стандартите на Холивуд го слага в категорията на ниските мъже.

7. Точно като Мерил Стрийп, Робърт Даунинг-младши успешно имитира различни акценти. Той успява да имитира говора на британец, австралиец, а в „Али Макбийл” успешно проговаря като истински жител на Бостън.

8. Участието в първата част на „Железният човек” е донесло на актьора хонорар от 500 хил. долара. Във втората част обаче той се снима срещу сумата от 10 млн. долара.