Мис Бони: Азис ме обиди жестоко, когато баща ми умря!

1
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

В списъка на гримьорите на богатите и известните в последните 12 години се откроява едно име – това на Борислав Соколов, известен повече като Мис Бони. Кариерата му започва през 2000 година, а през четките и ръцете му минават едни от най-ярките български звезди – Лили Иванова, Йорданка Христова, Нели Рангелова, дует „Ритон“, Стефка Берова, Кичка Бодурова, Аня Пенчева и Искра Радева… Талантът му е оценен и на балканската сцена, където гримира Кети Гарби, Индира Радич, Неда Украден, Марта Савич, Миле Китич… Четирикратен носител на първото място в националните конкурси по грим и бодиарт и единственият българин, стигнал до второто място в европейския кръг по грим и бодиарт.Бони е болезнено откровен и може да “обрисува и без грим” всяка самозабравила се “звезда”. Доказателството – в този разговор.

– Бони, ти се разочарова от доста от т.нар. родни „звезди”. Какви са изводите?
– Оказва се, че хората просто не помнят откъде са тръгнали… за съжаление! В повечето случаи е така.

– Защо се получава така, че родните „звезди” с лекота забравят откъде са тръгнали? Преди време спомена, че „ръцете са по-малко от краката…” – какво имаш предвид с това?
– Ръцете са по-малко от краката в този смисъл, че когато подадеш на някого ръка, се оказва, че краката, които се подлагат, за да ти подсекат пътя, са много повече.

Обидени не обидени, за мен е важно и винаги е било важно хората около мен – с които работя, да знаят моето истинско мнение. Държа на него и ще го отстоявам винаги! И имам очи да се извиня, ако съм сбъркал. Но досега такова нещо не ми се е случвало. През годините много хора в различните жанрове музика са ми се обиждали. Не са могли да понесат чутото. В началото, когато са прохождали в професията, за тях е било мечта Бони да ги гримира, а след определен период от време вече започват да ме учат аз как да им рисувам веждите… защото на тях така им отивало?! За мен това не е нормално! А когато мен ме засегнат на професионална тема, това е нещото, което най-много може да ме обиди!

Липсват личности, изградили свой стил и поведение, и на които мога да направя поклон! Изключения могат да бъдат само Лили Иванова, Глория, Славка Калчева, Тони Дачева, които са в основата на музикалните жанрове, в които се развиват. Не съм спирал да поддържам приятелски и служебни взаимоотношения с тях. И те, и аз не сме забравили откъде сме тръгнали. Аз винаги съм казвал, че звездите не трябва да се бъркат с бенгалски огън! Защото има страшно много такива, които се появиха, изгряха, станаха звезди

и… изчезнаха!

– Кои са тези „изчезващи” звезди?
– Много са. Вероника е една от тях. Певица, която много добре вървеше, но вече не се занимава с пеене. Защо? И аз не знам… Тръгна да се занимава с мода. Което направиха и много други нейни колежки. Друг такъв пример е Мая – на Магапаса. Тя замина за Щатите, отказа се. Кариерата на Магапаса също никаква я няма… Онзи ден разбрах, че и Галена е станала дизайнер, въпреки че тя все още е актуална и не е необходимо да отива в друг бранш. Андреа също се занимава със своя модна линия. Изпълнителят си е изпълнител и трябва да държи на себе си. Дизайнерът си е дизайнер! Той е учил за това…

– Кои са хората, които се обърнаха срещу теб през годините?
– За съжаление са много. ДесиСлава например е една от певиците, която вече държи сама да си рисува веждите. Преслава също има претенции в това отношение. Обидно е, защото тогава, когато ДесиСлава е била Десислава или само Деси, а Преслава е била Петя, аз съм бил вече гримьорът Бони…

– Казваш още за Преслава, че е станала изумително надменна – досущ като евтин фойерверк! Май това идва и когато човек допусне да се самозабрави, или бъркам?
– Не, изобщо не бъркаш, точно така е. За съжаление номерцата и отношението й са като евтин фойерверк, защото, за разлика от нейните фенове, аз мога да направя разлика в усмивката й, в изпълнението на песните й. Защото знам как е пяла тогава, когато се доказваше. На първото й участие – което беше организирано от мен и от Джери в една варненска дискотека. И тези номерца не пречат Преслава да е уникален талант, но я принизяват! Бях я записал на телефона си и на всички разправях, че има едно момиче, което пее страхотно. А в началото

Преслава страшно много пееше песни на Лили Иванова!

Научиха за нея благодарение на мен!

– Певиците обаче много лесно се обиждат от истината или от директно споделено мнение…
– Да се обиждат, колкото си искат! Аз съм чист пред съвестта си, още повече, че всяка една от тези думи съм казал лично на съответните хора. Аз съм човек, който никога не говори зад гърба! Винаги съм казвал истината и винаги ще я казвам, защото за мен взаимоотношенията между хората са много по-важни, отколкото е един грим и неговото заплащане. В крайна сметка певци и певици минават, излизат, залязват и т.н., докато ние, фризьорите, и гримьорите, си оставаме, и със сигурност всяка година има първи и последен курс абитуриенти, и винаги ще имаме работа. Те да му мислят! Гледат на мен като на опасност точно защото казвам истината в очите! А от това най-много боли. Никога няма да бъда подлога! Както и да ме третират и замесват в скандали.

– Миналата година Алисия заяви, че завежда дело срещу теб заради обида!…
– Там стана интрига. С Алисия се разбрахме. Дори се видяхме сега, преди няколко дни.

– Каза ми, че Алисия е изкуствена…
– С майка й сме родени на една дата, астрални близнаци сме, и буквално може да се каже, че Алисия е израснала пред мен. Познавам братята й, а също и Валери, детето. Не познавам Ники, но в никакъв случай не съм правил и не мога да правя разбор на нечий живот – кой е сгрешил, дали е сгрешил, в никакъв случай. Когато съм й правил забележка, е било относно нейното отношение към мен. Когато съм казал, че е изкуствена, значи наистина е била такава! Беше ме попитала преди време може ли Алисия да бъде модна икона, и аз ти отговорих, че не – не може да бъде! Модна икона означава да имаш своите последователи. Но не съм казал, че Алисия се облича грозно или не може да си подбере дрехите, защото имаше и такива интерпретации… Модна икона можеш да кажеш само на Лили Иванова – защото само нейни последователи съм видял – хора, които се възхищават на нейния стил на обличане.

– Азис затворена страница ли е вече в живота ти?
– Абсолютно ми е безразличен поради простата причина, че аз съм лично обиден от него, от отношението му към мен. След дългогодишното ни приятелско отношение най-вече…

– С какво те е обидил?
– За съжаление, в края на миналата година моят баща почина и Азис нито ми вдигна на телефонното позвъняване, с което исках само да го осведомя какво се е случило, нито отвърна след това на смс-а ми, нито след това ми върна своите съболезнования, което недвусмислено показва, че този човек просто е изчезнал от моя живот! Азис просто се подигра с мен!

Когато не изказваш съболезнования за това, че някой си е отишъл, не е ли подигравка?!… Този човек вече го няма в моя живот! Имал съм хубаво приятелство, което в годините не предполагах, че ще стигне до такова развитие…

ДИСЕКЦИЯ НА ЗВЕЗДИТЕ

• Глория – Аз лично се възхищавам от Глория. И няма значение това откъде произлиза един човек. Когато говоря за нея, мога да я сравня и да я поставя единствено до една Лили Иванова. И двете умеят да разграничават чудесно медийния от истинския си образ. Да изглеждат различни. Глория е човек, който успя да изгради във времето много успешна кариера и успоредно с това да продължава да стъпва здраво по земята.

• За Алисия – Алисия е момиче, което познавам прекалено много, прекалено добре. Още от самото начало на нейната кариера. Определих я като изкуствена, защото наистина го мисля. Тя се промени много и явно не го осъзнава напълно. Аз не я нападам, както го правят много, а по-скоро й правя услуга с тези думи. Дори и самата тя да не го разбира. Аз й казвам истината в очите, но тя няма смелостта все още да се изправи и да каже: „Бони, прав си“. Ще поддържам собственото си мнение дотогава, докато самата тя не го признае за вярно.

• За Ивана – Ивана е певицата на народа, за която в никакъв случай не мога да кажа, че е изкуствена. Тя има своята преградна стена за хората, които не иска да допусне до себе си. Тъй като аз съм зад тази стена, няма да бъде колегиално да кажа защо тя се опитва да запази определен кръг от хора встрани от себе си. Все пак това е нейната малка тайна, която аз ще запазя.

• За Рени – Рени е моя много добра приятелка от години, в последно време обаче не работя с нея, тъй като сблъсъкът на характерите ни се оказа пречка за нея. В добри отношения сме, просто не работим заедно. Тя се отдели от „Пайнер“ и това също много повлия.

• За Преслава – Преслава просто забрави от определен момент нататък какво приказваше в началото. Как се възмущаваше от това да се надуеш за пред хората. И всъщност това, от което най-много се страхуваше, сега е неин образ. Бях й казал да не допуска това да забрави откъде е минала и откъде идва. Да поздравява хората, защото обратното се случи на няколко пъти… Славата е нож с две остриета… Лукс е, когато тоалетната ти е била в дъното на двора и изведнъж те замерват с някакви салфетки, нали?! Преслава забрави откъде е дошла и от какво се възмущаваше.

Едно интервю на Анелия ПОПОВА