Какви са предимствата на топлоизолациите?

8
Добави коментар
alex.jinkov
alex.jinkov

 

Какво представляват съвременните топлоизолации?

Те представляват система, която се състои от множество компоненти, които могат да намалят топлинните загуби на жилището, да подобрят уюта в дома и комфорта. Технологиите, чрез които се монтират топлоизолации са разнообрази и могат да се извършат от различни материали. Най- използваните материали са екструдиран пенополистирол, който се използва за монтиране на вътрешни топлоизолации и експандиран пенополистирол- за външна изолация.

Защо е необходимо да се монтират топлоизолации? Правилно направените топлоизолации намаляват в пъти разходите за жилищно отопление. Чрез качествена и правилно монтирана топлоизполация ще спестите значителна сума пари.

Освен това, друг плюс, е че чрез направените топлоизолации се решава и проблема с конденза. В неизолирани жилища този конденз се получава по повърхността на стените и стъклопакетите. А всички знаем, че именно при наличието на влага има опасност от развитие на различни видове плесени. Чрез топлоизолациите се елиминира този риск.

Друго предимство от поставянето на топлоизолации е шумоизолиращия ефект. Ако искате жилището ви да стане по- тихо и да намалите значително шумът отвън, това е решението.

Не можем да подминем и факта, че чрез качествено направени топлоизолации през горещите месеци жилището ви ще бъде значително по- прохладно. Което пък от своя страна ще съкрати разходите ви за климатик. Ако преди да сложите топлоизолация ви се е налагало всеки ден да използвате климатик, за да охладите температурата в дома си, именно чрез монтиране на топлоизолации, ще ви се налага все по- рядко.

Друго предимство на всички топлоизолации е, че при фасадата на къщите може да придобие много по-добър и приветлив вид. В този случай едни топлоизолации са добър начин за оформяне на на красива фасада.

Тук изниква въпросът къде трябва да се направи изолация? Огледайте жилището си и преценете откъде то губи топлина и къде образува конденз- точно там трябва да се направи топлоизолация.

Препоръчително е при монтирането на топлоизолации да се изолират всички външни стени за по- добър ефект. Така ще изпитате всички предимства на топлоизолациите максимално.

Чрез монтиране на топлоизолации се постига здравословна и по-уютна жилищна среда. Като започнем от изолирания шум, та стигнем до дозата комфорт, който е внесен в дома ни- всичко това е благодарение на топлоизолациите.

Чрез топлоизолации се постига и ограничаване на топлинното излъчване към околната среда, което пък е ефикасна борба срещу глобалното затопляне на климата. Това е отговорно отношение не само към нас, но и към всичко, заобикалящо ни.

Монтираните топлоизолации са характерни за т.нар. пасивни” сгради, които се налагат като доминиращи през следващото десетилетие и са характерни за развитите европейски държави.

Топлоизолациите са бъдещето. Те са модерно решение за всеки дом, за осигуряването на неговия уют и комфорт.