3D-анимацията “Аз, проклетникът 2” спечели 447 371 лв.

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Триизмерният “Аз, проклетникът 2” остави зад гърба си премиерния фантастичен екшън “Огненият пръстен” и за втора поредна седмица е на върха на българската бокс офис класация. За две седмици анимацията е спечелила общо 447 371 лева.
Фактът, че през изминалите десет дни триизмерната анимация се пребори с два премиерни мащабни филма (“Огненият пръстен” и “Самотният рейнджър”) съвсем не е за подценяване и независимо какъв ще бъде спада в посещаемостта в следващите седмици лентата ще се счита за един от стабилните бокс офис успехи на лятото.

Доброто представяне на “Аз, проклетникът 2” в България съвсем не е случайно и само до момента световните приходи на анимирания филм се равняват на 477 милиона долара при бюджет от 77 милиона.

На второ място в класацията е триизмерния екшън “Огненият пръстен”, който за изминалия уикенд (12-14 юли) е натрупал от прожекциите си в България общо 69 156 лева.

Филмът, който е първия режисьорски проект на мексиканеца Гилермо дел Торо от пет години насам, бе предшестван от сравнително прилична реклама и дори може да се каже, че поне що се отнася до интернет бе едно от най-дискутираните летни заглавия.

Както в САЩ, така и в България, “Огненият пръстен” не предизвика особено раздвижване сред масовата публика и стартовите му приходи на родна почва са по-ниски от тези на конкурентните летни филми “Самотният рейнджър” (117 512 лева) и “Z-та световна война” (192 544 лева).