Симпатичен малък апартамент в Швеция

3
Добави коментар

Симпатичен малък апартамент в Швеция

19.07.2013 г.

Този апартамент, с площ от само 49 кв. м, може и да е малък, но е изпълнен с колорит и индивидуалност. Апартаментът включва малка кухня с трапезария и балконче, свързани с дневна и самостоятелна спалня с баня и тоалетна. В коридора е обособено кътче, служещо като домашен офис.

Основният цвят в интериора на това жилище е белият, но присъстват и доста цветни акценти. Подът е облицован с дървесина в много светъл, почти бял, декор. Семплата минималистична мебелировка, внася усещане за простор и свобода. Ярките акценти оживяват интериора, а камината създава домашен уют. Шарката на стената в кухненската зона, освен че декорира пространството, разделя визуално тази зона от останалата част на помещението.

Всекидневната зона е декорирана с цветни елементи в зелено и оранжево, като зеленото преобладава в зоната на кухнята, а оранжевото – в зоната на дневната.

Оранжевият диван и другите акценти в оранжево дефинират, от своя страна, пространството на дневната зона.

Антрето е обзаведено с две етажерки за обувки и семпла закачалка, боядисани в бял цвят и почти сливащи се със стената. Леките конструкции на тези аксесоари за антре спомагат за създаване на този въздушен и ненатрапващ се интериор.

Работната зона в коридора се състои от бюро, два рафта, стол и две настолни лампи. Зоната е декорирана с цветно раирано килимче и постери по стените. Тук също липсват масивни мебели, които биха могли да претоварят и без това малкото пространство. Всички елементи от обзавеждането са леки и почти прозрачни.

Спалнята е обзаведена с минимално количество мебели – легло, органайзер, вместо гардероб, и няколко цветни коша, подредени в линия до стената. Конструкцията на органайзера заема минимално пространство от помещението, и въпреки че дрехите на собственика не са скрити зад плътни стени, стаята изглежда спретната и подредена.

Подът е декориран с меко килимче в сив цвят, с форма на животинска кожа. Кошовете създават декоративен акцент и осигуряват място за съхранение на дребни вещи. Няколко картини допълват интериора на стаята, освежавайки белите стени.

Подът на банята и част от едната стена са облицовани с красиви плочки в морскосин цвят, контрастиращи на фона на останалите бели плочки и елементите от тъмно дърво, част от обзавеждането на помещението. В една от стените е обособена ниша, в която са монтирани рафтове от дървесина, осигуряващи доста място за съхранение на хавлии и други принадлежности за баня.

Малкото симпатично балконче е обзаведено с ярки столове и малка маса, и декорирано със съдове от цветно стъкло. Саксиите с растения кореспондират със зелените акценти в интериора и добавят допълнително очарование към това кътче.

Източник: interiorholic.com
Посещения: 1827