Полицай уби човек в Добринище

1
Добави коментар
mignews
mignews

Полицай уби млад мъж в Добринище. Около 5,30 ч. тази сутрин след скандал служител от РПУ – Банско е застрелял свой приятел от детинство. Полицаят убиец е 31-годишният Славчо Каферинов, младши автоконтрольор от Добринище, който по време на престъплението не е бил на работа.

Униформеният вече е арестуван, според данните към момента на престъплението е бил пиян. Ченгетата, които му щракнали белезниците, установили, че килърът е ранен, вероятно при скандал преди стрелбата.

Жертвата е 34-годишният Спас Бенгьов, също от Добринище. В момента се извършва оглед на местопроизшествието от прокурор от Окръжна прокуратура Благоевград и от следовател от Следствено отделение Благоевград.

Неволен свидетел на убийството станала лелята на разстреляния мъж Елена Бенгьова, която е била на терасата на къщата си, на няколко метра от инцидента. Чувайки изстрел, тя излязла на терасата и видяла как полицаят продължава да стреля по племенника й, лежащ на земята.

Засега не са известни причините за трагедията. Приятелите на загиналия обясниха, че той е с чисто съдебно минало и не е криминално проявен. Бенгьов е работил активно заедно с брат си в семеен бизнес, баща на 2-годишно момиченце. Не е известно полицаят и жертвата му, които били приятели от години, да са имали стари вражди.

Междувременно стана ясно, че пияни ченгетата са се мляли и в Бургас. Спречкване между две компании в дискотеката в квартал „Крайморие“ е прераснало в кърваво меле, в което се включили софийски полицаи, техни колеги от 4 РПУ-Бургас, охраната на заведението и обикновени клиенти.

Побоят е бил предизвикан от столичните ченгета, които били цивилни, вероятно в отпуск. Те се подигравали с компания от съседна маса. Охраната на заведението стояла безучастно, защото момчетата били наясно, че гости са ченгета.

По време на масовия бой между двете компании е повикано подкрепление от униформени полицаи от 4 РПУ. Блюстителите на реда обаче били не по-малко стъписани и се чудели на чия страна да застанат при разтърваването, разказват очевидци.

В Шокова зала на болницата в Бургас са откарани четирима от биячите. „Двама от приетите при нас действително са полицаи и са от София. И двамата са с пукнати глави, единият е за операция и е настанен в неврохирургия“, казаха дежурните лекари. В 4 РПУ има арестувани за масовия бой, между които и полицаи.