Как да предпазим кожата си от слънцето

1
Добави коментар

Слънцето става все по-силно и успоредно намираме все повече малки бенки и лунички по тялото си.

Тези с по-чувствителна кожа пък се измъчват от малки червени и сърбящи пъпчици вследствие от слънчева алергия. За да се предпазим качествено, трябва да се възползваме от многобройните възможности, които ни дава козметичната индустрия. За тези с най-чувствителна кожа Кожа от I тип, каквато обикновено притежават хора с много светли и рижави коси, бяла кожа и лунички, трябва най-много да се пазят, защото времето, за което могат да изгорят без защита, е с праг 10 минути. Продуктът, който трябва да използвате, е препоръчително да е със слънцезащитен фактор SPF 50 или поне SPF 30.

Въздействието на UVA и UVB лъчите причинява 90% от състаряването на кожата. Установено е, че ако през целия си живот човек въобще не се излага на слънце, няма да има почти никакви бръчки на 60 години. Така че – колкото по-зашитена е кожата, толкова по-дълго време ще остане млада.

Грижа след слънце

Дори и предпазено по време на плаж, тялото ни има нужда от поддържаща грижа и след излагане на слънце. Както косата, така и кожата имат нужда от допълнително подхранване, хидратиране и успокояване след агресивните фактори на околната среда по време на плаж. Освен това много от продуктите за след слънце съдържат съставки, които подсилват допълнително тена и го задържат плътен.

NASHI ARGAN SOLARE – Мляко за тяло с Арган за след слънце подхранва кожата и подсилва тена благодарение на революционния комплекс от органично арганово масло, витамин Е и гликолови екстракти от зелен чай.

Защитете косата си

Косата също страда от слънчевите лъчи. Те разрушават пигмента и кератина на косъма и го обезводняват. Специалните шампоани и балсами, предназначени за летните плажни дни, ще спасят косата от слънчевата агресия.

Грим срещу ултравиолетово лъчение

Вече почти не съществува продукт, който да се прилага върху кожата и да не съдържа слънцезащитен фактор. Напоследък пудрите, фондьотените, червилата и глосовете съдържат макар и по-нисък SPF и антиейдж съставки. Така си създаваме един разкрасяващ щит срещу агресивните лъчи./zajenata.bg