Татуираният ММА боец

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Александър Георгиев е един от топ бойците на България. Има множество ММА срещи, участва в граплинг турнири, а също така се занимава и с треньорска дейност. С две думи – сериозен тип. Онова, което накара колегите ни от Div.bg да се свържaт с него е фактът, че има внушителен брой татуировки. А мъжкият сайт си има специален проект „Татуираните българи“, повече за който можете да разберете от статиите „Още по темата“ вляво.

Кога си направи първата татуировка и защо? В началото на десети клас. Завършил съм художествено училище и тогава рисувах много. В началото съм си рисувал сам татуировките, беше ми интересно. Още от малък си рисувах нещо като модели за татуировки. И в един момент реших, че това, което съм нарисувал, мога да си го направя върху мен. Отидох с листа при татуировчика и казах „Искам това!“ и така започнах. Първата татуировка ми е на ръката.

Забелязала съм, че състезателите в бойните спортове са доста татуирани. Защо? Всичко идва от филмите, според мен. Малко повече се филмират разни момченца и искат да приличат на други момченца. То така става верижна реакция. В един момент се получава така, че например в ММА почти няма състезател без татуировки, което не мога да си го обясня. Не знам каква е логиката. Може би си мислят, че са по-страшни така.

Точно това си мислех, че сигурно си придават по-боен вид… Да, може би и това. Аз например съм татуиран, преди да започна да се занимавам с бойни изкуства. Впоследствие започнах да тренирам.

Всъщност спортистите като цяло доста се татуират – футболисти, баскетболисти… Имаш ли такова наблюдение? Да. В момента наистина има някаква вълна. Това е така, защото може би спортистите са с по-освободено мислене, а и вече татуировките не са това, което бяха. Вече хората нямат тази граница да мислят за татуираните, че са например престъпници, както беше едно време. В момента хора с всякакви професии си правят татуировки. Просто сега правят това, което им харесва – ето виждаме и протестите, които се случват. Сега всички започнаха да се освобождават, вече нямат тези задръжки. Всичко е свързано.

Добре, на теб лично татуировките пречат ли ти или ти помагат за това хората да те възприемат сериозно? Пречили са ми, може би някой път са ми помагали. В момента в България татуировките може би повече пречат все още, отколкото да помагат.

Останалата част от интервюто, както и още снимки на Александър, можете да видите, като последвате този линк.