Всичко за жената: Лосионите

4
Добави коментар

При условие, че смятате всички лосиони за еднакви е добре да знаете, че това не е съвсем вярно. Благодарение на технологиите в услуга на грижата за кожата, лосионите за тяло днес съществуват в множество варианти, различаващи се по формулата и съставките си. Така че, да избереш правилният лосион е също толкова важно, колкото и да избереш правилния крем или тоник.

Основна причина да използвате лосион за тяло е хидратирането. Целта им е да поддържат кожата здрава и блестяща, а за това е необходимо тя да получава необходимата доза влага. Добре хидратираната кожа е мека и гладка, а когато количеството влага е недостатъчно – губи колаген и еластин.

Подходящият лосион за тяло има своите безценни качества. Някои от тях имат способността да поддържат влажността на кожата за по-дълъг период, като предотвратяват излишното изсушаване и лющенето. Целта на други е да успокояват възпалената кожа. Съществуват дори лосиони, чиято формула се бори с признаците на старостта.

Когато избирате лосион, трябва да знаете какъв тип е вашата кожа, както и да обърнете внимание как всеки продукт въздейства на кожата ви. Избягвайте лосиони, които усещате тежки или оставят следи по кожата. Лосионът трябва да попива лесно и бързо и да създава усещане за свежест и мекота. Ако имате чувствителна кожа или такава, предразположена към възпаления, се нуждаете от специален за вашия тип кожа лосион.

Понякога лосионът за тяло трябва да се сменя според сезона. През лятото той трябва да е лек и да не оставя следи, а през зимата, можете да си позволите такъв с по-тежка консистенция. Съставки като какаово масло и масло от карите са идеални за студените сезони.

Най-добрите съставки са естествените такива с хидратиращи свойства. Най-често срещаните природни съставки са: масло от жожоба, какаово масло, бадемово масло, алое вера, слънчогледово масло, масло от карите, глицерин и масло от макадамия.