Операта открива сезона с Джузепе Верди

1
Добави коментар

Пламен Карталов, новият стар директор на първия ни оперен театър, е подготвил форсмажорна програма за сезон 2013/2014. Честването на 200-годишнината от рождението на великия Верди ще достигне кулминацията си в минифестивала „Вива Верди“ – с представленията на „Бал с маски“ и „Дон Карлос“ на 26 и 29 септември и с премиерите на „Аида“ и „Травиата“ на 15 октомври и 28 ноември.
Четирите заглавия са в абонаментен цикъл и билетите за тях се продават на специална промоционална цена с 20 % отстъпка през сайтовете и разпространителската мрежа на EasyPay, www. Eventim.bg и www.tixgate.com. Меломаните могат да ги купят и онлайн от сайта на Софийската опера и балет: www.operasofia.bg. За първи път постановка на Арена ди Верона ще гостува в София с „Аида“ – режисьор, сценограф и автор на костюмите е знаменитият аржентинец Уго де Ана. В края на октомври в НДК звезди ще почетат годишнините на Вагнер и Верди с галаконцерт.

За детската си публика в храма на белкантото подготвят серия от приятни изненади – началото е със „Златната ябълка“ на Парашкев Хаджиев. Класикът на филмовата музика Нино Рота спечели много нови приятели в България с постановката на неговата опера „Аладин и вълшебната лампа“. Творбата на Юли Дамянов „Козелът сърдитко“ също е в афиша за невръстните естети. /БЛИЦ