Румен Данов: Виждам превратаджийска симптоматика в България

0
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Виждам превратаджийска симптоматика в България покрай случващото се в последните месеци, каза в Студиото на bTV Румен Данов. Той оприличи сегашната политическа ситуация в страната с времето на 1934 година когато също е имало недоверие към политическите партии, недоволство в цялото общество и излизането на преден план на една силна фигура.

Ние, българите, имаме къса историческа памет и вече забравихме откъде тръгнахме през 1990 година, убеден е бившия съветник на президента Желев. Според него тенденцията днес ни насочва към връщане на модела на силната президентска власт.

Моторът на събитията днес са няколко миризливи политически централи като РЗС, които от няколко години искат Велико народно събрание и промяна в Конституцията, насочена към установяване на силна власт на една личност в страната.

Ако депутатите не заложат ясни правила за следващите избори, възможно е да се стигне и до критична ситуация в страната, прогнозира Данов. Моралният кредит на правителството вече е на привършване и трябва да се бърза с реформите, смята той. /БЛИЦ