Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Спри глада с глюкоманан

33
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

ГЛЮКОМАНАН/КАРТОФЕНА ПАЛМА (корен) или Glucomannan root е сложен въглехидрат от групата на фибрите.
 
Бобовите храни ,като цяло са добри източници на протеин и фибри ,които са от ключово значение за изгарянето на мазнини.
Глюкомананът,представлява сложен въглехидрат,който се извлича от грудките на Картофената палма (японското дърво кониаку) и представлява питателни растителни влакна без почти никакви мазнини, които освен безболезнена за организма загуба на тегло, носят още редица ползи за здравето. 
Има много суплементи за контролиране на апетита ,но какво отличава глюкомананът от останалите :

Първо той е напълно натурален и безвреден ,само трябва да се приема с много вода. 

При приемане с вода или други течности глюкомананът увеличава обема си до 200 пъти, превръщайки се в желеобразна маса, което го превръща в идеалното средство за отслабване без глад, тъй като създава продължително усещане за ситост.

Глюкомананът подпомага отслабването ,като намалява желанието за сладко и контролира глада

Придава чувство за ситост,без да издува корема 

Незаменим източник на фибри е ,които набъбват в стомаха и абсорбират излишните течности

Намалява усвояването на въглехидрати и холестерол

Той играе съществена роля и в прочистването на организма, като абсорбира ненужните вещества, образуващи се в хода на храносмилането и отделянето в червата, и по този начин възпрепятства попадането им в кръвообръщението.

Придава трайно чувство за ситост приет дори в минимални количества, ето защо той бива много подходяща добавка към ястия с нисък засищащ ефект в течение на диети за редукции на теглото. 

Подпомага едуцирането на нивата на LDL холестерола и за повишаването на HDL холестерола в кръвта.

Глюкомананът подобрява липидния профил и контролира нивата на кръвната захар. Изследване доказва, че ако се приема едновременно с храната, той забавя скоростта на всмукването на захарта в кръвта. Поради бавното му придвижване в храносмилателния тракт, нейното ниво се запазва нормално.

Подпомагането на оптималната чревна функция, екстрактът от Картофена палма намалява и натоварването върху панкреаса.

Може да се използва като терапевтична добавка за диабет тип2. Глюкомананът се препоръчва за редуциране на високите нива на общия холестерол, лошия холестерол, триглицеридите и систолното кръвно налягане.

Приеман като допълнение към храната, екстрактът от Картофена палма намалява скоростта на усвояване на въглехидратите, спомагайки предотвратяването на внезапните пикове в стойностите на кръвната захар.

Той действа и като натурален диуретик.

Изчиства отпадъчните продукти, докато минава през храносмилателната система. Същевременно блокира веществата, които лесно се реабсорбират (например жлъчните киселини). В резултат на този негов ефект, глюкомананът предпазва от рак на червата. Той има много добро действие и при пациенти, засегнати от хроничен запек, като неврологично увредените деца и бременните жени.
 
 
ВАЖНО:Болните от диабет трябва да се консултират с лекар, преди да започнат приема на хранителните добавки от глюкоманан. Той задължително трябва да се приема с голямо количество вода, тъй като съществува риск от блокиране на гърлото, хранопровода или червата, задавяне и задушаване.