Роден в София боксьор умря след куршум в главата в Берлин

1
Добави коментар
mignews
mignews

Роденият в София боксьор Илиан Айвазов е умрял от куршум в главата през миналата седмица в берлинска клиника, съобщава местният вестник „Курир“.  Според полицията се е самоубил. Роднините му обаче не вярват и вече са наели адвокат, който се занимава със случая. Има и версия за нещастен инцидент.

Историята около трагичната кончина на Илиан е много загадъчна. В ранните часове на миналия понеделник 27-годишният Айвазов, който е с немско гражданство, бил с трима приятели – двама българи и един турчин, в коктейлбар с интересното име „Тарикатите“ в Берлин. На снимка в „Берлинер курир“ се вижда, че пред него е закачено българското знаме.  Боксьорът, състезаващ се с името Илиан Арес, и тримата му авери били в преддверието на тоалетната към 4,35 ч сутринта, когато се чул изстрел.

И тук започват загадките. Според тримата приятели на Илиан той изведнъж започнал да си играе с незнайно откъде изваден пистолет.  Въпреки не особено големия размер на помещението и тримата твърдят, че не са видели точно как е произведен изстрелът. Някак си били с гръб към Айвазов. Това разказва пред „Берлинер курир“ неговият баща Сюлейман, който няма представа откъде синът му може да има оръжие.

Има още един факт, който поражда съмнения какво точно се е случило пред тоалетната. Куршумът е влязъл в главата на Илиан през лявото слепоочие, а той по принцип е десняк.  До четвъртък 40 близки и роднини денонощно са в клиниката, където е откаран Айвазов след инцидента. Усилията на лекарите обаче не дават резултат и Илиан умира. Вчера той бе погребан.

От приятелката си Елица има две деца на 2 и 4 г. „Не можем да повярваме, че Илиан се е самоубил. Наехме адвокат. Искаме да знаем каква е истината“, казва още бащата Сюлейман. На ринга Айвазов има 17 победи, 2 загуби и един равен мач. Заради травма в ръката не се боксира от 2009 г.