Масла за суха кожа

15
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Сухата кожа обикновено предизвиква сърбежи и дразнения, затова тя изисква специални грижи, особено през летния сезон. Въпреки слънцезащитната козметика, която използваме, тя често остава все така суха и напукана.

Затова е добре да ползваме няколко масла, които да я хидратират и възстановят нейната еластичност. Те могат да се ползват след плажа или докато събирате слънчевите лъчи.

Какаовото масло

Има приятен аромат и успокояващо действие. Тази текстура е част от много козметични продукти за лице. Съдържа антиоксиданти, които повлияват добре напуканата кожа.

Масло от гроздови семки

Това масло има стягащо действие. След неговото нанасяне кожата е тонизирана. Гроздовите семки са богати на линолова киселина. Има регенериращо действие и е добър овлажнител за кожата.

Масло от кокум

Маслото е богато на витамин E и антиоксиданти, което го прави отлично за кожата. Омекотява сухата и мазолеста кожа, спомага за регенериране на клетките. Прави кожата еластична и гъвкава.

Кокосовото масло

След като бъде нанесено, то остава тънък и незабележим слой. Ефективно забавя появата на бръчки и увисването на кожата. Помага при лечението на различни кожни заболявания като псориазис, дерматит и екзема.

Масло от манго

Леко масло, което се получава от плодовете ядки на манго. Богато е на есенциални мастни киселини, необходими за възстановяване на цвета на кожата. Добър овлажнител е и облекчава симптомите на псориазис и екзема.

Масло от шафран

Успокоява кожата, омекотява, защото е богато на витамин E. Хидратира и предотвратява увреждането на клетките. Действа като бариера и не позволява на кожата да се дехидратира.

Бадемовото масло

Има успокояващо действие, омекотява и успокоява кожата. Възстановява влагата в кожата и предотвратява сухотата и сърбежа.

Нанасяйте тези масла директно върху кожата с масажни движения или ги добавяйте към различните маски за лице, които си правите.