Как ще изглежда кухнята на бъдещето?

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Ролята на кухнята в модерния дом се променя драстично през десетилетията.

Това, което в близкото минало бе просто помещение за готвене, по-често „управлявано“ от жените, през 21 век е ядрото на дома, пишат от Kulinar.bg.

Днес готвенето е акомпанирано от богата разнообразност от активности, като кухнята се превръща не само в кулинарен център на дома, а и в социален.

Заедно с тези промени в динамиката на човешкия живот, кухненските технологии също се развиват непрекъснато.

Никой не може да каже със сигурност как точно ще изглежда кухнята на бъдещето. Но с всяка следваща иновация, прогнозите все повече се доближават до футуристичната реалност.

Главно изискване в производството на всяка модерна кухня е нейната устойчивост. Този тип дизайн акцентира върху създаването на продукти с минимален негативен ефект върху околната среда.

Използват се екологични материали, които задължително се рециклират. Казано накратко, устойчивият дизайн е кулминация на потребителските необходимости. А и на потребностите на Земята.

Промените в начина на живот също са основен фактор в проектирането на кухнята на бъдещето.

Все повече хора живеят в градовете върху все по-малки площи. Също така, все повече хора, и от двата пола, живеят поединично.

Пътува се много повече от когато и да било в човешката история. Ето защо уредите трябва да бъдат максимално функционални и практични – изискване, което е в основата на интелигентния дизайн като цяло.

Към всички гореспоменати фактори трябва да се прибави и това, че все повече хора предпочитат сами да приготвят храната си. Световното население става все по-информирано и целенасочено, като мястото за компромиси намалява с всеки изминал ден.

Интересът към кулинарните професии също нараства. Както вече писахме, кулинарните блогове, водени и споделяни от хора от цялото земно кълбо, се размножават със скоростта на светлината.

Анализирайки интересите на потребителите и предусещайки посоката на интелигентния дизайн, всяка модерна компания трябва влиза в „триъгълника на иновациите“.

Той обединява усилията на отделите „Изследване и развитие“, „Маркетинг“ и „Дизайн“.

От степента на синергия между тези три отделни единици зависи цялостният производствен процес. Колкото по-смазана е тази структура, толкова по-ясно ще виждаме контурите на футуристичната кухня днес.

Ето тук бихте могли да видите видео с прогноза как би изглеждала кухнята през 2015 година.