Иван Иванов за Партизан, Лудогорец и Базел

2
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Българският централен защитник на Партизан Иван Иванов даде пространно интервю след равенството 0:0 на неговия тим срещу арменския шампион Ширак, което класира „гробарите“ за следващия кръг на квалификациите в Шампионската лига, където ще срещнат българския първенец Лудогорец. Въпреки крайния успех в мачовете с арменците, Иванов беше разочарован от играта на Партизан. Той коментира и шансовете на своя тим срещу Лудогорец, както и пропадналия му трансфер в Базел.

„Това не беше истинският Партизан. Можем много повече, но трябва да се трудим много по-усърдно във всяка линия на отбора. Най-много ни липсва подвижност в атаката, много леко губим топката и това ни създава проблеми. Но ще кажа само две думи: със страх футбол не се играе, трябва ти самочувствие. Всеки ден си говорим със съотборниците да не се плашат. Не ги стягам, говоря им само хубави думи. Само от тях и техния характер зависи дали ще приемат моите съвети и ще играят без страх“, коментира Иванов.

„Лудогорец е добър отбор, съставен предимно от чужденци. През това лято от Разград си отидоха четирима български футболисти, а на тяхно място дойдоха толкова легионери. Гледах им мача за Суперкупата и не ме впечатлиха с нищо. Междувременно бе сменен техният треньор, така че ще видим как ще трябва да се борим с тях. Въпреки всичко си мисля, че целта ни трябва да бъде поне достигане до плейофите за влизане в групите на ШЛ. Ако всички в тима си помагаме и се борим заедно, може да очакваме успех срещу моите сънародници“, коментира шансовете на Партизан срещу Лудогорец бранителят.

„Всички знаеха моето желание, а то беше да продължа кариерата си в Швейцария. Сега обаче съм тук и само ако се появи добра оферта за мен и клуба, ще говорим за нещо друго. Въпреки това, дори да има такава сделка, ще остана в Партизан до края на квалификациите. Определено“, завърши Иванов.