7 безплатни забележителности на Брюксел – тема за Брюксел – Idi.bg

13
Добави коментар
tao
tao

Брюксел е космополитен град с много исторически забележителности. Тук заседава парламентът на Европейския съюз, а многообразието от етноси създава усещане за оживеност и разнообразие. В Брюксел  ще намерите още добри ресторанти и интензивен нощен живот. Веднъж посетили този град, никога няма да забравите прочутата местна бира и страхотния шоколад. Както в много други европейски градове, в Брюксел не е никак евтино. Независимо от това, има достатъчно безплатни забележителности, които може да включите в маршрута си. Ето и някои от тях.

Площад Grand

Този изключително фотогеничен площад се намира в сърцето на Брюксел и през повечето време е изпълнен с микс от местни и туристи. Причината да е толкова посещаван са страхотните барокови сгради, разположени от четирите му страни. Тези внушителни, наподобяващи на дворци постройки са едни от най-фотографираните барокови сгради в цяла Европа. Мястото е много красиво по време на коледните и новогодишни празници, когато сградите са добре осветени, а в центъра на площада е поставено огромно коледно дърво.

Кралският военно-исторически музей Този безплатен музей разполага с впечатляваща колекция от оръжия и исторически експонати. Дори хора, които не се интересуват от военна история ще бъдат заинтригувани от артефактите, които включват оръжия и доспехи още от Средновековието. Тъй като музеят е доста голям, ще ви е необходим цял следобед, за да обходите всичките му зали. Най-интересна за повечето хора е залата, посветена на авиацията, която съдържа над 100 самолета от различни периоди.

Площад Sablon

Това е едно от най-оживените места в цяла Белгия. Мястото се слави с удивителната си архитектура и скъпите си бутици. Тук ще намерите още магазинчета за шоколад, някои от които дори предлагат безплатни мостри.

Разходете се из Стария град

Старият град на Брюксел е един от най-интересните в Западна Европа. Тук са запазени старите калдъръмени улички, които са много по-живописни от павираните, но доста по-трудни за придвижване. Мястото ще ви очарова с многобройните си магазинчета и исторически сгради. Възможно е да прекарате цял следобед тук, без да ви доскучае дори за секунда.

Прекарайте следобеда в парка на Брюксел

Както много други забележителности на Брюксел, този парк е заобиколен от внушителни исторически сгради, в това число Кралския дворец. Самият парк включва градини във френски стил на повече от 200 години. Ако посетите парка през летния сезон може да имате късмета да присъствате на някой от безплатните концерти и представления, които се организират тогава, а през месец aвгуст можете да влезете и в самия Кралски дворец, отново напълно безплатно.

Разгледайте сградата на Европейския парламент Тази модерна сграда е сърцето на Европейския съюз. Тук са проведени много от най-важните  дебати и срещи в съвременната европейска история. Бихте могли да влезете в сградата и да се разходите из залите на парламента, използвайки аудио гид.

Comic Strip Route – по следите на комедийните герои

Тин Тин и смърфовете са най-известните белгийски комедийни образи, но има още стотици други и то от световна класа. Местните арт среди създават Comic Strip Route, който включва 24 статуи, фрески и стенописи в чест на най-обичаните белгийски комедийни образи.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3636 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност