Добро утро в петък! Хубав да е денят ни!

1
Добави коментар

Опасно горещ петък прогнозират синоптиците. В Пловдив живакът ще стигне 35 градуса. Слънчево ще бъде и около морето. Температурата на морската вода е 24-25°.

Над планините ще бъде топло, след обяд с купеста облачност. Слънчево и горещо ще бъде и през уикенда. В началото на следващата седмица температурите ще се повишат още и дневните в много райони ще надхвърлят 35 градуса.

26-ти юли е професионален празник на служителите от национална служба “Жандармерия”. Честит да им празникът!

26-ти юли през годините:

811 г. — В Битката при Върбишкия проход българският кан Крум разгромява войската на византийския император Никифор I, а самият император е убит.

1788 г. — Ню Йорк ратифицира новата конституция и става 11-ият щат на САЩ.

1803 г. — Във Великобритания е открита първата железопътна линия.

1926 г. — Учредява се Пловдивски Спортклуб

1940 г. — В Залцбург Адолф Хитлер и Йоахим фон Рибентроп започват преговори последователно с румънския и българския премиер за уговаряне връщането на Южна Добруджа на България.

1947 г. — Народна република България отправя официална молба към ООН за членство в организацията.

1963 г. — При земетресение в Скопие, Югославия загиват 1100 души.

1995 г. — В Брюксел е подписана конвенцията за създаване на Европейската полицейска агенция Европол.

Какво, къде, кога в Пловдив днес:

От 11.30 ч. в зала „Пълдин“ на хотел „Тримонциум“ Сдружението за правна помощ на потребителите организира публично обсъждане на проектите за нови общи условия на EVN.

Организацията вече предяви в Окръжен съд-Пловдив колективен иск, с който оспори 14 клаузи от действащите в момента общи условия на EVN Електроснабдяване ЕАД.

Областен информационен център – Пловдив събира местни, национални и регионални медии и бенефициенти по оперативните програми на поредица от неформални срещи „ДА информираме ЗАЕДНО“. Днес ще се говори за Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

В 17 часа в клуб във Водната палата ще има среща с ММА бойци. Състезателите ще бъдат претеглени на специален кантар, за да се види дали отговарят точно на категорията, в която ще участват на професионалната гала-вечер по смесени бойни изкуства ММА Arena Plovdiv на 27 юли.

Цената на билета за най-зрелищното шоу на годината в Пловдив е 15 лева, като събраните средства ще бъдат дарени за лечението на болния от левкемия баскетболист Васил Бамбурски. Билети могат да се купят онлайн и на касите на Спортната зала на ПУ.

Благотворителен „Малък летен концерт – Пловдив“ ще се състои от 19:30 часа на горната площадка на Римския стадион. Събитието е част от фестивала Малки летни концерти, които се провеждат в подкрепа на млади таланти.

Концертите са с вход свободен.