Стартира месец на Африка по Animal Planet

11
Добави коментар
raya
raya

„Островът на хиеновите кучета” е история, показваща емблематичните образи на живота. Предаването следва пътя на двама изследователи – Грег Рейсмюсен и Питър Блинстън, които работят заедно повече от 10 години. И двамата са водени от една обща стаст – да спасят едно от най-непознатите животни в света – африканското хиеново куче.

„Лъвове и гиганти” – понеделник 8-ми юни в 21:00 ч. „Лъвове и гиганти” е история за няколко лъвици, отделили се от стадото и група слонове, които са принудени да напуснат обитаваната от тях област в Ботсвана и се отправят на север. Изправени пред много предизвикателства, тези стари противници, се отправят на пътешествие, в което се борят за оцеляване.

„Вкъщи има носорог!” – четвъртък 18-ти юни в 21:00 ч.

Собствениците на сафари парк, Джуди и Джон Травърс, са посветили живота си на опазването на черните носорози в западната част на Зимбабве. Този очарователен филм изследва  необикновенната връзка на семейство Травърс и осиновеното бебе носорог -Тейтенда , което семейстовото приютява през 2007 г. след инцидент с бракониери.

Този трагичен обрат на събитията оставя сами  бебето носорог, малко глиганче и една хиена. Така Джуди поема тежката задачата да ги отгледа в собствения си дом. Това е удивителната история за необичайна комбинация от домашни любимци и една жена, твърдо решена да спаси тези уникални създания.

„Невероятни пътешествия със Стив Ленард” – събота 13-ти юни в 22:00 ч.

Ветеринарният лекар Стив Ленард следва животните, докато те мигрират. Използвайки сателитни технологии, за да ги проследи и изучи техните действия, той се опитва да обясни причините, които се крият зад тези пътувания.

Разчитайки на собствените си умения за оцеляване, мигриращите животни прекосяват най-негостоприемните местности на Земята. Това са истории, случващи се навсякъде по света, изпълнени с истински приключения, живописни природни гледки и пейзажи. В специалните африкански епизоди Стив следва хиеновите кучета, които прекосяват цялата савана.

Animal Planet е единственият канал у нас, който показва истински истории от животинския свят. Динамиката и характерните особености на различните животни са пресъздадени чрез богата гама от жанрове. Историите разказват както за дивите животни, така и за домашни любимци. Основната аудитория на канала са зрители на възраст между 25 и 54 години. Animal Planet се излъчва у нас с български субтитри.