Страхил Гановски: Риалитито „Мис България“ нарушава правила на световния конкурс, 5-6 момичета са за дисквалификация!

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Модният спец Страхил Гановски, известен като един от първосъздателите на конкурсите “Мис” у нас, а понастоящем – консултант на “Мис Вселена”, е възмутен от телевизионната версия на “Мис България”. Ето какво каза специално за “ШОУ”:“Телевизионното риалити “Мис България” направо събужда завист по отношение на свободата, комфорта и рекламата, която му се прави, но от друга страна, очевидно неговите създатели изобщо не са наясно, че нарушават куп правила на световния конкурс. Досега не съм виждал да се отделя такова ефирно време никъде другаде по света, както в това риалити. Световният конкурс се излъчва около час и 15 минути, с рекламите.

Какви са обаче пасивите от едно дълго риалити? Имам чувството, че, както върви,

тия момичета ще се хванат за косите

в един момент, ако това целят организаторите му. Обиждат се, вадят си кирливите ризи, едната вика на другата “Мои приятели ми казаха, че си спала с 8 души!” и ей такива простащини, които не отиват на представата за една световна “Мис”. Момиче с подобен манталитет не бива да отива на световния конкурс, защото навсякъде по света предназначението на въздигнатата с такава корона е да бъде образец и да има авторитета да бъде лице за хуманитарна дейност. А тука, която и да стане първа, ще е леко омаскарена или направо компрометирана.

Нарушен е сериозно и регламентът за участие, който, както е подаден от световната централа, се състои от трийсетина и повече страници, които са задължителни и към тях се прибавят и нови.

Миналата година имаше един прецедент в Канада – един транссексуален стана първи. Ама той беше уникално направен травестит, за когото никой не допускаше, че не е от женски пол. Като разбраха, че е мъж, го отстраниха и веднага допълниха правилата с още едно – участничките да подписват декларации, че са натурално родени жени. И това е задължително. Едва ли тук са го направили това.

По отношение на възрастта. Има едно минимум 5-6 момичета в тв риалитито, които не могат да участват в световния конкурс. И това е направено по-скоро от липса на информираност от страна на организаторите за правилата. Не може да участва момиче по-малко от 18 навършени, а те са няколко такива, и не може момиче над 25 години да участва. А тук имаме една госпожица на 31! Помня, че когато Ирен Онтева искаше да участва в “Мис България”, беше някъде на 27 и след като питах за нея, ми отговориха, че при това положение отпада.

Така Ивайла Бакалова стана първа

и отиде на световния конкурс.

След това с Жени Калканджиева правихме заедно един конкурс и пуснахме питане дали може да участва едно много красиво момиче, което навършваше 18 малко преди датата на самия световен конкурс. Но и за него ни забраниха, защото отговориха, че тя няма право да участва в националния конкурс, ако не е навършила 18 на датата на провеждането му у нас. По тази причина с Жени се отказахме да я пуснем, а беше много красива наистина!

И другото правило: Не може да има момичета, които са снимани голи! През 2001-ва специално пратих снимка на Теди Бургазлиева, снимана в еротична фотосесия, която не беше кой знае колко дръзка, но я отстраниха от конкурса заради това. Пуснахме втората на нейно място.

Казвам всичко това с добро чувство, от опит, а нека организаторите на тв риалитито “Мис България” да си помислят. Защото има 3-4 много хубави момичета, които имат шансове наистина да се реализират”, каза Гановски.

Еми МАРИЯНСКА

“Ноу фрейм” след скандалите с кандидатките за короната: Ако спечели неподходяща, имаме резервен вариант

Скандалите, които се заформиха по традиция около конкурса “Мис България”, накараха организаторите бързо да реагират, научи “ШОУ” от самите тях. “Всичко е съобразено с критериите на “Мис Свят”. Много от ограниченията са паднали, а други са възникнали заради мястото, където се провежда конкурсът – Индонезия”, заявиха от “Ноу фрейм”.

Със сигурност е отпаднал турът по бански костюми, тъй като Индонезия, където ще се проведе финалът, е мюсюлманска страна и голотата е недопустима. “Това означава, че татуировките не са проблем. Както и силиконът, който беше дискутиран още при избирането на Антония Петрова за “Мис България”. Все пак не забравяйте, че при нас е Жени Калканджиева, която освен, че е участвала в конкурса, дълги години го е и организирала”, заявиха от “Ноу фрейм”.

Организаторите обаче признават, че някои от момичетата не отговарят на изискванията да са на възраст не по-малки от 17 и не по-големи от 25 към декември 2013 г., да имат подходящ ръст и тегло и имидж на сериозни госпожици. “Ако спечели момиче, което не се вписва в изискванията, има резервен вариант. Няма да има проблем, бъдете сигурни!”, заявиха още за “ШОУ” от “Ноу фрейм”.

Надя НЕНОВА