Как да запазим независимостта си в любовта

68
Добави коментар
qkata
qkata

Как да запазим независимостта си в любовта

Не се превръщайте в придатък на мъжа – запазете индивидуалността си

Започвайки нова връзка, ние често напълно се “разтваряме” в любимия човек и по този начин губим своята индивидуалност, а това означава, че преставаме да се развиваме. Как да избегнем това и да постигнем разумния баланс между независимостта и любовта?

Има ли нещо лошо в това мъжът и жената да са едно цяло?

1. Ако вие бъдете “отворена книга” за своя партньор, скоро ще му станете безинтересна. Особено ако си губите времето за него, а не си стремите към нещо ново, например към нови знания или самоусъвършенстване.

2. Повечето мъже не обичат контрола от страна на жените. На първо време партньорът ви може да изпитва умиление от вашата ревност, но с времето ще стане раздразнителен и избухлив.

3. Ако се вкопчите единствено в своя партньор, рискувате да изгубите както верните си приятели, така и добрите си познати – т.е. рискувате да останете самотна. А ако изведнъж вашите отношения се провалят? Какво ще правите без приятели?

Особено важен е въпросът за запазване на необходимата доза независимост във всяка една романтична връзка.
Затова не забравяйте следните препоръки:

1. Не забравяйте коя сте. Продължавайте да се срещате с приятелите си, занимавайте се със своето хоби. А ако все още не сте напълно уверена в чувствата си, продължавайте търсенията.

2. Не занимавайте мъжа с всичките си проблеми. Преди вие сама сте се справяла с всички битови и други неуредици, защо ви е сега да попадате в пълна зависимост от него? Продължавайте сама да изпълнявате дребните си задължения, а на мъжа прехвърлете тези, с които наистина не можете да се справите.

3. Покажете, че сте независима жена. Проверете се как се държите, когато сте на гости. Колко често използвате “ние” вместо “аз”? Позволявате ли на вашия партньор да изказва мнение от името на вас двамата? Винаги ли съгласувате с него плановете си за вечерта или уикенда? Постарайте се да се върнете към старите си навици, говорете от първо лице и сама си изграждайте плановете за утрешния ден.

4. Продължавайте…