Тил Линдеман: „Ръцете горе“ (галерия)

4
Добави коментар
chuime
chuime

Друго си е Тил Линдеман да ти извика на български „Ръцете горе“ – тогава пускаш и чанти, и бутилки, и каквото там държиш, за да се включиш в морето от вдигнати ръце на стадиона. Който не беше снощи на шоуто на „Рамщайн“, следващия път да не пропуска. Както каза един приятел след концерта:  „Едно не ми хареса, „Рамщайн“ имат недостатък – не правят и обедни такива шоута.“ 🙂

Седем минути след 22 ч снощи на стадион „Васил Левски“ в София започна шоуто на „Рамщайн“. Внушителни пироефекти, направила ги най-разпознаваемата немска банда в цял свят, допълваха изпипаното до съвършенство представление на групата.

След участието на Bullet for my Valentine сцената беше покрита, за да може екипът да подготви декорите за „Рамщайн“. Завесата падна с Ich tu Dir weh, а Тил Линдеман се появи на падаща платформа с пухкаво розово якенце.

Обновеното шоу на бандата продължи с Wollt ihr Das Bett in Flammen sehen, Keine Lust, Sehnsucht, Asche, Feuer Frei, Mein Teil, Ohne Dich, Wiener Blut, Du Riechst so gut, Benzin, Links, а пироефектите изненадаха дори най-скептичните зрители на стадиона – пламъци излизаха от китарите, хвърчаха огнени стрели, и как някой не се опърли по невнимание, знаят само германците от екипа. 🙂

Мощният звук по време на концерта на „Рамщайн“ нямаше аналог. На Du Hast стадионът очаквано запя заедно с бандата. Шоуто продължи с Bϋck Dich и Ich Will, лодка в публиката нямаше, но пък феновете пред сцена си тръгнаха покрити с пяна и полепнали конфети по тях, окъпани от „оръдието“ на Линдеман.

Бисът беше от три парчета: Mein Herz Brennt, Sonne и Pussy. Част от публиката на стадиона явно идваше след традиционните за последните месец и половина вечерни протести, защото в паузите и след концерта крещеше „Оставка“.

По-рано през деня, в 17 ч, „Рамщайн“ пристигнаха на софийското летище. Десет от най-запалените им фенове ги посрещнаха в бекстейджа. Немската група получи и награда за достигане на златен статус по продажби на последния им албум “Liebe Ist Für Alle Da” за България.

Четвъртото издание на „София Рокс“ продължи повече от осем часа с La Frontera, Hämatom, Enslaved, Bullet For My Valentine и хедлайнерите „Рамщайн“. В бекстейдж през целия ден цареше фестивална атмосфера. Групите се засичаха и загряваха за концертите си заедно. Закъснения от обявените часове на излизане на сцената нямаше.