Започна Рали Твърдица – Елена

1
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Деветото издание на Рали Твърдица, което тази година е с разширен маршрут и минава в Еленския балкан, държи рекорда по най-голям брой заявки. Организаторите съобщиха за БЛИЦ, че кандидатите да се впуснат във вълнуващата надпревара са 26 екипажа. Сред тях очаквано са автомобилните ни асове Крум Дончев и Димитър Илиев. Ралито стартира днес с традиционния етап „Детелината“, който вече ще бъде в три обиколки и ще бъде предаван пряко от телевизиите „Евроком“ и „Царевец“.

В неделя екипажите ще стартират в 9.00 часа и ще преминат през новото трасе на SS4 „Буйновци“, изразено в 15 км спускане към Елена, както и 29-километровия SS5 „Елена – Твърдица“, който е с нова асфалтова настилка. Крум Дончев ще дебютира с новия си автомобил „Форд Фиеста R5“, който бе представен официално в сряда.

Основният му съперник ще бъде Димитър Илиев с „Шкода Фабия S2000“. Много интересна битка се очертава в по-малките класове, където има пет екипажа със „Ситроен Саксо“, а на старт за първи път от години ще застанат и някои местни състезатели. Новоизбраното лице на БФАС Вероника Стефанова ще даде старта на ралито редом с председателя на федерацията по автомобилен спорт Радослав Козлеков. Красивата блондинка ще стиска палци на пилотите за безаварийно представяне и хубаво време.