Какво да очакваме от продължението на “Отмъстителите”?

1
Добави коментар

Предстоящият “Отмъстителите 2” е от тези филмови заглавия за които се знае още от самото начало, че ще вкарат в киносалоните огромен брой зрители. Продължението на режисирания от Джос Уедън ансамблов комиксов екшън ще се завърти по кината през 2015-та година и очакванията на бокс офис анализаторите са за приходи в световен мащаб от над един милиард долара.

Сценарият на продукцията се пише в момента, а от студията Марвел и Уолт Дисни оповестиха, че снимките ще стартират в началото на следващата година. Джос Уедън се завръща за втори път на режисьорския стол и по думите му лентата ще бъде заснета както с триизмерни, така и с IMAX камери. Комиксовите герои Железният човек, Ястребовото око, Черната вдовица, Капитан Америка, Тор, Хълк и Ник Фюри ще бъдат отново в центъра на сюжета, но този път злодея срещу който ще се изправят няма да бъде познатия от първата част Локи.

Актьорът Том Хидълстън потвърди, че Локи няма да присъства в сюжета на “Отмъстителите 2” и според последната информация във филма ще бъдат представени поне два нови отрицателни персонажа.

Както може да се очаква от Марвел и Уолт Дисни не коментират появилите се слухове и една от последните официални информации от двете студия е, че звездата от “Бързи и яростни” Вин Дизел се е срещнал с продуцентите и има вероятност той да се присъедини към продукцията.

Докато феновете спекулират относно новите персонажи в продължението режисьора Джос Уедън разкри, че този път ще бъде обърнато по-голямо внимание на Наташа Романоф/Черната вдовица и Ястребовото око (единствените герои от екипа “Отмъстителите”, които нямат суперсили). По думите на Уедън героинята на Скарлет Йохансон ще бъде “важна част” от сюжета на продължението.

Ето какво заяви 49-годишния режисьор в отделни разговори със сайтовете Nerd HQ и MTV.com:

“Мога да кажа, че Наташа има много по-голямо присъствие във втората част и причината за това е, че искам да се фокусирам върху тези персонажи, които нямат собствени филмови франчайзи. За мен тя е най-интересния герой, защото е шпионин и не притежава силите на останалите. Но тя разчита на своя ум и придобитите през годините умения. И това я прави също толкова опасна колкото другите от екипа. Това е нещо, което разгледахме в оригинала и ще разгледаме пак. Най-просто казано ролята на Наташа е по-голяма и по-важна, а нещата, които сме подготвили за нея за наистина страхотни.”

Сред новите персонажи в “Отмъстителите 2” се открояват сина на злодея Магнето, Куиксилвър, и неговата сестра-близначка Скарлет Уич, които да едни от най-популярните герои от комиксовата вселена на Марвел. Освен тях на екран ще се появи и суперзлодея Ултрон, който е създаден по време на опасен експеримент с тежки последици. Все още не се знае кои актьори ще се превъплътят в тези роли.

Освен вече споменатата Скарлет Йохансон в “Отмъстителите 2” ще участват още Робърт Дауни-мл, Самюел Л. Джаксън, Крис Евънс, Крис Хемсуърт, Марк Ръфало и Джеръми Ренър.

Снимките на филма ще стартират след половин година в английските студия “Пайнууд” и “Шепертън”, а бюджета му ще надвишава сумата от 200 милиона долара.

Българската премиера на триизмерния “Отмъстителите 2” е насрочена за 1-ви май, 2015-та година.