Моята прекрасна сватба

2
Добави коментар
TinkerBell
TinkerBell

Топлите лъчи на лятното слънце осигуряват най-прекрасните мигове, в които да се вречете във вярност на любимия човек. Дългите, светли дни, позволяват провеждането на сватбени ритуали и тържества до късно вечер, когато вече не толкова горещо, а екзотичните дестинации примамват с най-хубавите кътчета за сватбено пътешествие. Ако сте избрали именно летния сезон за вашата сватба, вижте кои са най-актуалните тенденции при сватбените аксесоари и украса, за да почерпите вдъхновение и идеи за тържеството. Не се притеснявайте да споделите идеите със със сватбената агенция, или – да им се доверите напълно за да се насладите единствено на приятното вълнение от очакването на големия ден. 

1. Ретро и винтидж акценти – дори да не искате сватба, решена изцяло в ретро стил, можете да добавите ретро и винтидж елементи при украсата на мероприятието. Чудесно решение е да използвате старинни (или имитиращи старинни) ритуални чаши, прибори и сватбени сервизи, или да разоложите ретро декоративни елементи на стратегически места в ресторанта или помещението, където се провежда сватбата. Изберете аксесоарите накрая – след подбирането на цветовата сватбеното облекло, цветовата схема на сватбата и основните елементи от украсата, за да не се налагат драстични преработки. Със съвсем дребни ретро акценти можете да сътворите истински чудеса. 

2. Флорални сватбени теми – това лято флоралните принтове са изключителен хит – като се започне от ежедневната мода, та чак до сватбените аксесоари. В по-празнична обстановка обаче те се пренасят от облеклото към сервизите и чашите. Изберете сватбен сервиз или украса за маса с флорални мотиви и няма да сгрешите. Можете да се спрете както на дискретни, стилизирани флорални щампи, така и на по-смели, пъстри рисунки, стига да ги съчетаете с останалите елементи от украсата на сватбената маса и да се впишете в цялостната стилистика. 

3. Нетрадиционни, ярки цветове – в съчетание с доброто старо, класическо бяло, разбира се. Или с някой друг от цветовете в неутралната гама, за да изпъкват още по-добре. Тази тенденция отлично се съчетава с не по-малко актуалните флорални щампи, както и с популярните геометрични мотиви, като например рае. Добре се вписва и при организирането на изцяло тематични сватби, тъй като позволява цветния акцент да се приложи не само при интериора и сервирането, но и при облеклото на младоженците, кумовете и шаферите, както и при цялата сватбена украса. 

4. Дантела в облеклото и интериора – не само щастливите булки – през това лято и сватбената маса е облечена в дантела. Популярно са дантелените салфетки за сервиране, както и дантелените гирлянди в сватбените букети, или в украсата за автомобила и ресторанта. Ретро, винтидж, и романтичен – такъв трябва да е интериорът за сватбеното тържество и дантелите, особено ако са старинни и ръчно изплетени, идеално допринасят за това усещане. Разровете се в скрина на баба – нейните дантели, особено ако са ръчна изработка, ще създадат по-силно усещане за уважение към традициите и привързаност към семейството.

5. Ръчно изработени аксесоари – и то не само за булката, но и за украса на тържеството! Днес много сватбени агенции предлагат и ръчно изработени аксесоари, а ако сами обичате да правите красиви неща и разполагате с достатъчно време, можете да изработите поканите за сватбата (по-смелите бъдещи младоженци също могат да се включат) или украсата за масите, колата, подноса за ритуалните чаши, или да измайсторите дребни подаръчета за спомен за гостите. Използвайте цветя и дантела, за да бъдете напълно в крак с тенденциите за лятото. 

В сватбения си ден е разбираемо да искате всичко да е перфектно. Не пропускайте обаче да се насладите – без да се поддавате на напрежението – на всеки миг от приготовленията и тържеството, обичайте се и бъдете щастливи!

Някои от нашите най-интересни сватбени идеи и предложения можете да разгледате в галерията към статията. Следете и секцията с нови продукти за още актуални сватбени предложения!