Допингскандал с Марин Чилич

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Световният номер 15 Марин Чилич се е провалил на допингтест на турнира в Мюнхен през април, гръмнаха медиите в родната му Хърватия. В момента 24-годишният състезател е разследван от Международната тенис федерация. Според информацията Чилич вече е изпратил обяснението си за случая до ITF, а самият той е научил за положителната проба по време на „Уимбълдън“. Именно това е била и причината да се откаже от надпреварата в Лондон преди мача си от втория кръг срещу Кени дьо Шепе (Франция). Тогава хърватският тенисист обясни решението си с това, че има травма на лявото коляно.

Медиите в Хърватия информират, че в случая на Чилич става въпрос за сериозно предозиране с глюкоза. Въпреки че все още няма обявена официална позиция нито от ITF, нито от страна на тенисиста, мениджърът на Чилич Венсан Ставо не опроверга твърденията. „Няма да коментираме случая, докато не сме готови за това“, каза Ставо.

Както е известно, преди броени дни сърбинът Виктор Троицки бе наказан с лишаване от състезателни права за 18 месеца заради това, че e отказал да даде кръвна проба при задължителна допингпроверка на 15 април.